FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CARLSBERG CROATIA: RAST PRODAJE OD 18 POSTO

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Carlsberg Croatia u prvih je devetmjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani povećala prodaju za18 posto, na 531.000 hektolitara piva, istaknuo je na današnjemsusretu s novinarima Jorn Pedersen, direktor Carlsberga Croatia.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Carlsberg Croatia u prvih je devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani povećala prodaju za 18 posto, na 531.000 hektolitara piva, istaknuo je na današnjem susretu s novinarima Jorn Pedersen, direktor Carlsberga Croatia.

U odnosu na siječanj prošle godine tržišni udio Carlsberga Croatia na hrvatskom je tržištu piva udvostručen i dosegnuo je 12 posto, a takav trend rasta, kazao je Pedersen, namjeravaju zadržati do kraja ove godine te u idućoj godini.

Osvrnuvši se na situaciju na tržištu piva u Hrvatskoj, čelni čovjek Carlsberg Croatia je kazao kako je industrija piva u Hrvatskoj pod velikim pritiskom i to ponajviše zbog visokih trošarina, niskih cijena uvoznih proizvoda iz susjednih zemalja, nepostojanja univerzalnog nacionalnog sustava povrata boca te novog Zakona o sigurnosti u prometu.

Pedersen je mišljenja kako su trošarine u Hrvatskoj previsoke, što rezultira velikim restrikcijama za industriju alkoholnih pića. Dodao je kako pivarska industrija aktivno radi na tome da uvjeri Vladu, odnosno Ministrstvo financija kako visoke trošarine nisu dobre za proračun, jer, kako je istaknuo, "tržište pada svaki puta kad se trošarine povećaju".

Poslovodstvu Carlsberg Croatia danas su uručeni i certifikati ISO 140001:1996 za upravljanje okolišem i ISO 9001:2000 za upravljanje kvalitetom.

Carlsberg Croatia ostvaruje ukupni godišnji prihod od 300 milijuna kuna, zapošljava 300 djelatnika i zauzima treće mjesto na tržištu piva u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙