FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za predstavke i pritužbe o rušenju kuća pod Sljemenom

ZAGREB,14. rujna 2004.(Hina) - Saborski Odbor za predstavke i pritužbepozvao je danas Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša dase do donošenja prostornog plana suzdrži od daljnjeg rušenja bespravnosagrađenih objekata u podsljemenskoj zoni.
ZAGREB,14. rujna 2004.(Hina) - Saborski Odbor za predstavke i pritužbe pozvao je danas Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša da se do donošenja prostornog plana suzdrži od daljnjeg rušenja bespravno sagrađenih objekata u podsljemenskoj zoni.

Odbor je to zaključio odlučujući o predstavci skupine građana iz područja zagrebačke četvrti Podsljeme te uvažio njihove primjedbe, odnosno da se prekine s rušenjem do izrade posebnog prostornog plana za Park prirode Medvednica.

Na Odboru se moglo čuti da je izrada prostornog plana u tijeku i da bi trebao biti gotov za oko tri tjedna.

Žustrija rasprava vođena je oko predstavke sindikata radnika u tvrtki Kamen Ingrad d.d. iz Velike, kojoj je, zbog izostanka rudarske koncesije te nepodmirenja obveza prema državi, zabranjena eksploatacija kamena iz tri tamošnja kamenoloma.

Predstavnici sindikata upozorili su da bi prestanak eksploatacije mogao značiti i ostanak bez posla za stotinjak radnika te naštetiti tvrtki, dok su predstavnici Ministarstva i Državnog inspektorata ustrajali da se daljnja eksploatacija ne može dozvoliti sve dok se ne ishodi koncesija i podmire obveze.

Naime, tvrtka Kamen Ingrad, po izračunu Ministarstva, zbog višegodišnje protupravne eksploatacije državi treba podmiriti troškove u visini od oko 60 milijuna kuna, te bi tek tada mogla dobiti koncesiju.

Odbor je odlučio poslati dopis Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom hrvatske Vlade da ubrza proces nagodbe između tvrtki i države, kako bi se takvi i slični neriješeni imovinsko-pravni odnosi mogli što brže rješavati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙