FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas predstavnike hrvatskih manjinskih zajednica u okolnim zemljama povodom 10. jubilarnog tjedna hrvatskih manjina, te im čestitao na uspješnom dosadašnjem radu i obećao daljnju potporu. Predsjednik je podvukao svoje stajalište da manjine u europskom ujedinjenju predstavljaju most suradnje sa susjednim zemljama i kohezivni su faktor koji će dalje u tome aktivno djelovati, izvijestio je novinare nakon sastanka Predsjednikov savjetnik za unutarnju politiku Igor Dekanić.

KOSTRENA - Sindikat metalaca Hrvatske (SMH) zatražio je od Hrvatskog fonda za privatizaciju da odgodi rok povrata zajma od 15 milijuna kuna koji je Fond dao brodogradilištu Viktoru Lencu d.d. u stečaju potkraj 2003. za isplatu plaća. Sindikat je dostavio danas medijima pismo koje je s tim zahtjevom uputio potpredsjedniku Vlade i predsjedniku Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Andriji Hebrangu. U Sindikatu smatraju da je zbog ostanka više stotina radnika u brodogradilištu "nužno izraditi reprogram zajma HFP na godinu dana kako bi se prodala imovina brodogradilišta i vratio zajam."

ZAGREB - Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske zatražio je danas ostavke ministra gospodarstva Branka Vukelića i državnog tajnika za gospodarstvo Vladimira Vrankovića zbog alarmantnog stanja u tekstilnoj industriji i izbjegavanja socijalnog dijaloga. "Ministarsvto gospodarstva je elementarna nepogoda za tekstilnu djelatnost, pa bi ministar i državni tajnik trebali podnijeti ostavke", izjavio je predsjednik sindikata Josip Zidanić na konferenciji za novinare. U posljednjih godinu dana 3.750 tekstilnih radnika ostalo je bez posla, plaće su pale za šest posto, a uvoz tekstila raste, ustvrdio je Zidanić.

SPLIT - Protiv postavljača ploča s natpisom "Svim ustašama - Otočani" policija će podnijeti prijavu, sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira ili Kaznenog zakona, izjavio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Nino Ćurić. Poglavarstvo općine Otok, također je, nakon današnje izvanredne sjednice, izdalo priopćenje kojim mještane poziva "da ne nasjedaju provokatorima koji su okupirali medije te veličaju najveće zlo na ovim prostorima, kao ni onima koji kao reakciju na to veličaju ono drugo zlo, odnosno desnim i lijevim radikalima", rekao je načelnik općine Otok Branka Samardžića.

OSIJEK - Nakon provedenih razredbenih ispita i upisa u 1. i 2. upisnom roku, na prvu godinu sveučilišnih i stručnih studija osječkoga Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" upisano je 4592 studenata, istaknuto je danas na sjednici sveučilišnog Senata. Od dosad upisana 4592 studenta 2251 je za studij uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, 1413 za studij uz plaćanje te 928 izvanrednih studenata, kazala je prorektorica Sveučilišta dr. Draženka Jurković. Slobodnih mjesta za studiranje u Osijeku ostalo je na Strojarskom, Poljoprivrednom, Ekonomskom, Elektrotehničkom Prehrambeno-tehnološkom, Filozofskom, Pravnom fakultetu, te Odjelu za matematiku.

ZAGREB - Zagrebački nakladnik Golden marketing - Tehnička knjiga predstavio je danas u Novinarskom domu u Zagrebu knjigu njemačkog diplomata Michaela Libala "Njemačka politika i jugoslavenska kriza 1991.-1992. Knjigu su predstavili nekadašnji predsjednik hrvatske Vlade nacionalnoga jedinstva Franjo Gregurić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević i prevoditelj knjige na hrvatski jezik Zoran Bošnjak. Michael Libal njemački je veleposlanik u Češkoj. Od 1991. do 1995. bio je na čelu odjela koji se u njemačkom ministarstvu vanjskih poslova bavio jugoslavenskom krizom.

RIJEKA - Međunarodni sajam automobila, motocikala i opreme "Auto 2004." i Izložba auto-moto inovacija održat će se od 21. do 26. rujna na riječkoj Putničkoj obali, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Riječkog sajma. Na oko 10 tisuća četvornih metara izložbenog prostora bit će predstavljeno oko 145 osobnih automobila, te lakih i teških gospodarskih vozila poznatih svjetskih proizvođača. Na hrvatskom će tržištu prvi put biti predstavljeno 17 novih modela vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙