FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MALLORCA JOŠ UVIJEK IMA BOLJU PONUDU NEGO HRVATSKA

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Kada se uzme u obzir brojna novakonkurencija, može se reći da je slika ovogodišnje sezone na Mallorcidosad bila jako pozitivna, naglašava u razgovoru za subotnje izdanjeberlinskog dnevnog lista Die Welt ministar turizma u regionalnoj vladiMallorce Joan Flaquer.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Kada se uzme u obzir brojna nova konkurencija, može se reći da je slika ovogodišnje sezone na Mallorci dosad bila jako pozitivna, naglašava u razgovoru za subotnje izdanje berlinskog dnevnog lista Die Welt ministar turizma u regionalnoj vladi Mallorce Joan Flaquer.

U prvih sedam mjeseci Mallorca je zabilježila porast broja noćenja za 2,2 posto, navodi ministar Joan Flaquer, naglašavajući da njegova zemlja ima isti proizvod kao i Hrvatska, novo turističko odredište u istočnoj Europi, "naime, klimu i plaže". "Značajne razlike postoje u pitanju kvalitete, sigurnosti i profesionalnosti, u tome smo mi u velikoj prednosti", dodaje on.

"Jako su važne i dodatne ponude uz klasičan paket sunce plus plaža, na tom području imamo vrlo široku lepezu ponude i upravo u tim točkama možemo se suprotstaviti konkurenciji", naglašava ministar turizma u vladi Mallorce.

Otklanjajući ocjenu berlinskog lista o skupoći, ministar Joan Flaquer upozorava da su i "druga odredišta poput Italije i nekih regija u Grčkoj donekle poskupila, u to sam se sam uvjerio", prenosi Die Welt njegove riječi.

Tek je dijelom točno da su hotelijeri morali spustiti cijene kako bi popunili krevete, ističe ministar, podsjećajući da Hrvatska, Bugarska, južna Španjolska i Turska nude velik broj novih kreveta a u takvim slučajevima stupa na snagu zakon ponude i potražnje.

Odbacujući i tvrdnje sindikata o 50 tisuća suvišnih kreveta, ministar Joan Flaquer tvrdi da zasad ima malo dokaza koji bi ih potkrepljivali. "Doduše, trenutno se ne usuđujem reći ni koliko je kreveta stvarno suvišno. To će ionako odrediti tržište", zaključuje on u razgovoru za Die Welt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙