FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INTERACTIVE 1 GROUP U HRVATSKOM VLASNIŠTVU

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka informatička tvrtka Step4preuzela je u potpunosti vlasništvo nad grupom Interactive1 iz VelikeBritanije zajedno s podružnicom te tvrtke u Hrvatskoj, Interactive1Zagreb, izvjestili su danas iz te tvrtke.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka informatička tvrtka Step4 preuzela je u potpunosti vlasništvo nad grupom Interactive1 iz Velike Britanije zajedno s podružnicom te tvrtke u Hrvatskoj, Interactive1 Zagreb, izvjestili su danas iz te tvrtke.

Rukovoditelj programera Vlado Banda kazao je da je potkraj prošlog tjedna Step4 upisan u britanski trgovački registar kao 100-postotni vlasnik britanske tvrtke. Banda nije želio otkriti za koji je iznos kupljena britanska tvrtka, dodajući da je riječ o poslovnoj tajni.

Pojasnio je da tvrtka Step4 mlada informatička tvrtka koju su osnovali četiri čelna menadžera tvrtke Interactive1 Zagreb sredinom 2004. godine s ciljem preuzimanja britanske grupe.

Cilj nam je bio ukoniti kadrove iz britanske tvrtke, jer smo se razmimoišli u budućim poslovnim planovima razvoja, kazao je Banda. Pojasnio je da je britanska tvrtka investirala u razvoj aplikacija koje je već razvio zagrebački ured i koje nije prihvaćao britanski ured.

Zbog tog poteza vrijednost tvrtke je pala i u tome smo vidjeli šansu i kupili britanski ured nakon pet mjeseci pregovora. Nakon kupnje zagrebačka tvrtka otpustila je 300 radnika koji su radili u britanskom odjelu, a sada imaju oko 20 zaposlenih u zagrebačkom uredu.

Zagrebačka tvrtka želi pružiti najnaprednija tehnoloških rješenja u internetskom poslovanju i imaju velik planove za širenje, ustvrdio je Banda.

Preuzimanjem Interactive1 Group Limited iz Velike Britanije tvrtka Step4 u svoj portfelj priključuje vrijednost robne marke Interactive1 te nastavlja njezino poslovanje i razvoj novih proizvoda i usluga.

Interactive1 Group Limited je britanska tvrtka koja posluje od 1997. godine na tržištu sofisticiranih korporativnih internetskih rješenja, a u Hrvatskoj je prisutna od 2000. godine gdje je smješten centar za istraživanje i razvoj aplikacija.

Najveći dio klijenata grupe Interactive1 je na području Europske unije, a među njima su tvrtke poput PricewaterhouseCoopers, Dickson Insurance, National Australia Bank Group, Link Interchange Network, pokrajina Lombardija, Gospodarska komora Milana, MTV, Canon, Cisco, Channel 4.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙