FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 20. rujna

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za ponedjeljak, 20. rujna:
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za ponedjeljak, 20. rujna:

ZAGREB - U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva započet će dvodnevna II. sjednica Mješovite hrvatsko-kubanske komisije za gospodarsku suradnju. Komisiju će s hrvatske strane voditi pomoćnica ministra gospodarstva, rada i poduzetništva za međunarodne gospodarske odnose Predraga Boić-Ljubić, a s kubanske strane pomoćnik ministra za inozemna ulaganja i gospodarsku suradnju Ricardo Guerrero Blanco. Na sjednici će se razgovarati o suradnji dviju zemalja na području znanosti i tehnologije, telekomunikacija, brodogradnje, ulaganja, trgovine, prometa, te informatike.

RIJEKA - Konferencija za novinare o programu 14. međunarodnog sajma automobila, motocikala i opreme "Auto sajma 2004" te 6. izložbe auto-moto inovacija koji će od 21. do 26. rujna biti održani na Putničkoj obali u Rijeci. (Gat Karoline Riječke, 9,00 sati)

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u lipnju bio je za 7,5 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u prvom polugodištu u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zabilježen rast od 8,6 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Kako se i predviđalo stopa rasta graditeljske aktivnosti u ovoj godini daleko je sporija nego prošle godine, a već od ožujka stopa rasta se spustila ispod deset posto.

ZAGREB - Solinska tvrtka AD Plastik, proizvođač autokomponenti i ostalih plastičnih masa, u prvom je polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 8,3 milijuna kuna što je, kažu, u skladu s planom, ali je znatno više nego u istom lanjskom razdoblju kad je ostvaren gubitka od 1,5 milijuna kuna. U izvješću koje je tvrtka dostavila Zagrebačkoj burzi se navodi da su rezultati poslovanja znatno bolji u odnosu na isto razdoblje lani - ukupan je prihod iznosio 299,5 milijuna kuna.

ZAGREB - Zagrebačka građevinska tvrtka Tehnika u prvom je ovogodišnjem polugodištu ukupne prihode povećala za više do 200 milijuna kuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Ukupni su prihodi iznosili 542 milijuna kuna, pri čemu je ostvarena neto dobit od 10,4 milijuna kuna. Rezultati poslovanja su veći i od planiranih, navodi Tehnika u izvješću koje je objavila Zagrebačka burza.

ZAGREB - Protekloga tjedna promet na Zagrebačkoj burzi iznosio je nešto više od 319 milijuna kuna, pri čemu se najviše, 230 milijuna kuna, odnosi na institucionalni promet. Redovni promet iznosio je 78 milijuna kuna, dok je prijavljeni promet bio u visini 11,1 milijun kuna. Indeks burze Crobex na tjednoj je razini povećan 2,09 posto, na 1306,6 bodova, dok je obveznički indeks Crobis smanjen neznatno, 0,03 posto, na 101,6806 bodova.

VARAŽDIN - Na Varaždinskoj burzi prošloga je tjedna ostvaren promet od 39,5 milijuna kuna, pri čemu se najveći promet, 26,5 milijuna kuna, odnosi na trgovinu dionicama u segmentu Kotacije javnih dioničkih društava. Nešto više od 11,6 milijuna kuna prometa ostvareno je u kategoriji Slobodno tržište. Indeks burze Vin povećan je na tjednoj razini 2,29 posto, na 1103,2 boda.

Urednica: Davorka Stanešić

Tel: 01/4808 680

Faks:01/4808 821

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙