FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: sutra otvaranje dopuna ponuda za Lapad i Srebreno

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) sutra bi trebale biti javno otvorene dopunjene ponude za kupnjudioničkih paketa Hotela Lapad i Hotela Srebreno, doznaje se iz HFP-a.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) sutra bi trebale biti javno otvorene dopunjene ponude za kupnju dioničkih paketa Hotela Lapad i Hotela Srebreno, doznaje se iz HFP-a.

Rok za podnošenje dopunjenih ponuda ističe u 14 sati.

Po zaključenju natječaja za kupnju dionica te dvije hotelske kuće, 31. svibnja, u HFP je stiglo po šest ponuda.

Sve ponude bile su razmatrane na sjednici Upravnog odbora HFP-a 9. srpnja, a kako tada, zbog slične kvalitete ponuda, nije donesena odluka o najboljim ponuditeljima odlučeno je da se od svih ponuditelja zatraže dopune. Ponuditeljima su tada, kako napominju iz HFP-a, poslane i pismene obavijesti da do petka 10. rujna, do 14 sati dostave dopune ponuda u kojima će precizirati detalje.

Istodobno, kako se doznaje, HFP je o ponudama zatražio i mišljenje resornog ministarstva, čiji su stručnjaci uz želju da se za te hotele pronađe poznato hotelsko ime (brand) istaknuli i neke prioritete pri izboru ponuda. Za Hotele Srebreno naznačili su da se zbog njegove totalne devastacije možda prije prihvate veća ulaganja, dok su za Hotel Lapad, koji je u funkciji, naveli da bi mogla biti odlučujuća cijena za dionice.

Krajem srpnja ponude za kupnju 80,31 posto dionica Hotela Lapad u HFP je dostavilo šest ponuditelja - Stjepan Fiolić iz Male Mlake kod Zagreba, bugarska tvrtka "Victoria Group", dubrovačka Atlanska plovidba zajedno sa zagrebačkom INGRA-om, tvrtka "H. Rangel Industries" iz Hong Konga (u ime koje je ponudu dostavila zagrebačka Hypo Alpe-Adria Bank), tvrtka "Magnum HR Beta" iz Zagreba (iza koje stoji austrijska tvrtka "Real 4 You"), te zaposlenici Lapada.

Šest ponuditelja dostavilo je ponude i za kupnju 66,28 posto dionica Hotela Srebreno - tvrtka "LTG i partneri ljetovališta" d.o.o. Zagreb (iza koje stoji engleska tvrtka "LTG International" izraelskog vlasnika), zagrebačka tvrtka "Geobos" (iza koje stoji istoimena slovenska tvrtka iz Ptuja), zagrebačka hotelijerska tvrtka "HUP-Zagreb", berlinska tvrtka "H4U", cavtatska tvrtka "Konel" te londonska tvrtka "Montrose Capital".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙