FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RENAULTOV LOGAN I NA ZAPADNOEUROPSKIM TRŽIŠTIMA, ALI SKUPLJI

PARIZ, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuski proizvođač vozila Renaultobjavio je da će njegovo vozilo Logan, koje će se uskoro pojaviti natržištima zemalja u razvoju po cijeni od 5.000 eura, biti ponuđeno i uzapadnoj Europi, ali za 7.500 eura.
PARIZ, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuski proizvođač vozila Renault objavio je da će njegovo vozilo Logan, koje će se uskoro pojaviti na tržištima zemalja u razvoju po cijeni od 5.000 eura, biti ponuđeno i u zapadnoj Europi, ali za 7.500 eura.

"U lipnju iduće godine započet ćemo prodavati Logan u Francuskoj i Njemačkoj te postupno u ostalim zapadnoeuropskim zemljama", rekao je izvršni direktor Renaulta, Louis Schweitzer. "To u početku nismo planirali".

Logan, razvijen u suradnji rumunjskog proizvođača vozila Dacia s njegovom matičnom kompanijom Renaultom, početkom mjeseca izašao je na rumunjske ceste uoči svjetske promocije, koja se planira do kraja godine.

To vozilo, s motorom sličnim onom Renaulta Clio-a, iako neznatno većim, namijenjen je susjednim balkanskim zemljama, Rusiji, Ukrajini, Turskoj, Iranu, sjevernoj Africi, Latinskoj Americi i eventualno Kini.

Schweitzer je izjavio da je Renault odlučio promovirati Logan i na zapadnoeuropskom tržištu uslijed neočekivanog porasta interesa. No, za ta mnogo bogatija tržišta njegova cijena bit će 2.500 eura viša, kako bi se podmirili troškovi transporta iz Rumunjske. Bit će prodavan pod brandom Dacia uz dodatak "by Renault".

U Renaultu planiraju ostvariti godišnju prodaju 700.000 Logana do 2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙