FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UPRAVA ALITALIJE PLANIRA PODIJELITI 5.000 OTKAZA

RIM, 7. rujna 2004. (Hina/AFP) - Uprava talijanske zrakoplovnekompanije Alitalia izložila je sindikatima plan spašavanja poslovanjau kojem predviđa otpuštanje 5.000 zaposlenika i razdvajanje posrnulogprijevoznika na dva dijela u nastojanju da osigura njegov opstanak.
RIM, 7. rujna 2004. (Hina/AFP) - Uprava talijanske zrakoplovne kompanije Alitalia izložila je sindikatima plan spašavanja poslovanja u kojem predviđa otpuštanje 5.000 zaposlenika i razdvajanje posrnulog prijevoznika na dva dijela u nastojanju da osigura njegov opstanak.

Kompanija je u ponedjeljak kasno poslijepodne objavila da planira otpustiti, među ostalim, i 450 pilota, 1.050 letačkog osoblja, 1.440 djelatnika koji rade na održavanju i 970 članova zemaljske posade u nastojanju da sreže gubitke, koji su u prvom ovogodišnjem tromjesečju dosegnuli 330 milijuna eura.

Otkazi će zahvatiti gotovo svakog četvrtog zaposlenika Alitalije, čime će kompanija zaštedjeti procijenjenih 315 milijuna eura tijekom 2005. i 2006. Uprava je objavila da planira postići uštedu od 830 milijuna eura do kraja 2006, te 1,03 milijardi eura do kraja 2008.

Plan spašavanja Alitalije od propasti predviđa i razdvajanje kompanije na dva dijela, Alitalia Fly koja će upravljati aktivnostima zračnog transporta s 7.800 djelatnika, te Alitalia Service, koja će pokrivati usluge na zemlji s 8.500 djelatnika.

Ta zrakoplovna kompanija pod kontrolom države nedavno je upozorila da neće moći izbjeći stečaj ako ne dobije 400 milijuna eura zajma za premošćivanje, jer joj kritično nedostaje novca. Sindikati drže ključeve njezina spasa, jer je uvjet za dobivanje tog zajma s državnom garancijom pristanak sindikata na plan spašavanja.

Devet sindikata uključenih u pregovore danas će se sastati kako bi pripremilo zajednički odgovor, rekao je čelnik CGIL sindikata transportnih radnika Fabrizio Solari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙