FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici HFP-a obišli sisačku Željezaru

SISAK, 18. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) danas su, u pratnji glavnih povjerenikaželjezarinih sindikata Siniše Jurilja i Mate Somića, obišli proizvodnepogone Željezare i vidjeli koju je imovinu Fond preuzeo na upravljanjeraskidom ugovora s ruskim "Mechelom".
SISAK, 18. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) danas su, u pratnji glavnih povjerenika željezarinih sindikata Siniše Jurilja i Mate Somića, obišli proizvodne pogone Željezare i vidjeli koju je imovinu Fond preuzeo na upravljanje raskidom ugovora s ruskim "Mechelom".

Istaknuto je da će se početkom idućeg tjedna osnovati nova firma HFP-a u koju će prijeći radnici Željezare i imenovati njen direktor.

Razgovaralo se i o mogućnosti iskorištenja dijela proizvodnih pogona i tvorničkog kruga za osnivanje poduzetničkih centara, privatne inicijative i za domaća i strana ulaganja. U njima će se zaposliti dio radnika Željezare koji će ulaskom novog strateškog partnera biti proglašeni tehnološkim viškom, rekli su za Hinu sindikalni povjerenici Jurilj i Somić.

Najvažnije je da nova firma preuzme sve željezarine radnike, svih 1609 radnika koje je HFP-u predao "Mechel", da radnici riješe svoj radno-pravni sustav, pravo na zdravstveno i mirovinsko osiguranje i da nova firma može isplaćivati plaće iz bankovnog jamstva aktiviranog nakon odlaska "Mechela", rekao je Somić.

Predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju i ruskog Mechela su 14. rujna potpisali ugovor o raskidu kupoprodajnog ugovora za sisačku Željezaru koji je potpisan lani u veljači, čime je ruska tvrtka izašla iz Željezare. HFP je preuzeo imovinu i radnike, kao i sve obveze prema radnicima. Nova tvrtka u vlasništvu Fonda će poslužiti kao prijelaz u vrijeme dok se ne pronađe novi strateški partner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙