FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIŠE PONUDA ZA KUPNJU SPLITSKE ŽELJEZARE

SPLIT, 16. rujna 2004. (Hina) - Za kupnju 89,33 posto vlasničkog udjeladržave u splitskoj Željezari, po posebnim uvjetima - za jednu kunu, uHrvatski fond za privatizaciju (HFP) stiglo je do sada pet ponuda,doznaje se od direktora Željezare Petra Rajevića.
SPLIT, 16. rujna 2004. (Hina) - Za kupnju 89,33 posto vlasničkog udjela države u splitskoj Željezari, po posebnim uvjetima - za jednu kunu, u Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) stiglo je do sada pet ponuda, doznaje se od direktora Željezare Petra Rajevića.

Natječaj, koji je raspisan 14. kolovoza, temeljem Vladine odluke sa sjednice održane u lipnju u Šibeniku, otvoren je do 27. rujna, a do sada se javilo pet tvrtki, poznatih svjetskih proizvođača čelika i ulagačkih fondovima, među kojima i iz SAD-a, kaže Rajević.

Vlasnički udio iz državnog portfelja prodaje se po posebnim uvjetima - za jednu kunu, ali uz obvezu preuzimanja svih dugova tvornice koji su do objave natječaja iznosili oko 400 milijuna kuna. Fond će pri odabiru najpovoljnijeg ponuđača posebno cijeniti spremnost zapošljavanja što većeg broja od sadašnjih 430 radnika na rok od najmanje godinu dana.

To je, inače, treći pokušaj prodaje splitske Željezare koja, iako radi sa samo 30 posto proizvodnih kapaciteta, svakodnevno gomila nove dugove.

Kako je do sada u osuvremenjivanje Željezare uloženo više od 22 milijuna eura putem zajmova za koje je država dala jamstva, kupac će imati obvezu ponuditi i zamjenska jamstva, uz dodatno ulaganje od najmanje 88 milijuna kuna potrebnih za pokretanje pune proizvodnje i za nabavku obrtnih sredstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙