FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS o koaliranju za lokalne izbore

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka (HSS) nijezatvorena za proširenje temeljne koalicije sa SDP-om i na drugestranke u nekim sredinama, odnosno za suradnju nakon lokalnih izbora,izjavio je danas predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić nakon sjednicestranačkog Predsjedništva.
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka (HSS) nije zatvorena za proširenje temeljne koalicije sa SDP-om i na druge stranke u nekim sredinama, odnosno za suradnju nakon lokalnih izbora, izjavio je danas predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

Istaknuo je kako se HSS prije svega odlučio za predizborno koaliranje s SDP-om u svim županijama i županijskim središtima, te kako vjeruje da će uskoro s tom strankom potpisati i međustranački sporazum.

HSS-ovo Predsjedništvo danas je razmatralo i ponudu Hrvatske narodne stranke (HNS) o predizbornom koaliranju.

HSS-ovci su, rekao je Tomčić, "otvoreni za postizbornu suradnju s tom strankom, ali i za prijeizbornu u nekim sredinama, a o HNS-ovoj ponudi HSS će se konzultirati i s glavnim partnerom, SDP-om".

HSS-ovo Predsjedništvo potvrdilo je da će ta stranka na predsjedničkim izborima podržati aktualnog predsjednika Stjepana Mesića, koji je bio njihov kandidat i 2000.

Tomčić je novinare izvijestio da se u HSS-u radi novi stranački Statut, čiji je prijedlog poslan županijskim organizacijama na javnu raspravu.

Novi Statut HSS-a predviđa znatno uže Predsjedništvo i glavni odbor koji bi ubuduće donosio ključne stranačke odluke.

Taj dokument trebao bi biti donijet na glavnoj skupštini HSS-a, u veljači 2005.

Tomčić je najavio da će se do sredine listopada održati izborna skupština zagrebačkog HSS-a, koji od proljetos, nakon neuspješne skupštine, ima povjerenika.

Predsjednik HSS-a također je izjavio da njegova stranka uspješno radi te da je prevladala krizu koja se javila nakon gubitka vlasti na parlamentarnim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙