FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hns spreman na zajednički nastup sa SDP-om i HSS-om na lokalnim izborima

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska narodna stranka (HNS) jespremna za zajednički nastup na lokalnim izborima sa SDP-om i HSS-omte je u pismu predsjednicima tih stranaka Ivici Račanu i ZlatkuTomčiću danas ponudila razgovore o formiranju predizborne koalicije zapredstojeće lokalne izbore.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska narodna stranka (HNS) je spremna za zajednički nastup na lokalnim izborima sa SDP-om i HSS-om te je u pismu predsjednicima tih stranaka Ivici Račanu i Zlatku Tomčiću danas ponudila razgovore o formiranju predizborne koalicije za predstojeće lokalne izbore.

"Naša je procjena da zajedničkim nastupom možemo pobijediti u većini županija i gotovo svim županijskim središtima", rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare.

Pritom je ustvrdila kako je HNS poučen prošlim parlamentarnim izborima ocijenio da su pisana pravila odnosno čist i jasan pristup najprimjereniji kako u javnosti ne bi dolazilo do raznih interpretacija o razlozima zbog čega jest ili nije formirana prije izborna koalicija.

"Ponuda dolazi u trenutku kad sve stranke koalicije dobro stoje i kada je postalo jasno da građani prepoznaju HDZ kao 'promašenu investiciju'", ocijenio je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić i dodao da ima dovoljno vremena za sve dogovore i za sporazum uz anketne podloge.

Komentirajući približavanje SDP-a i HSS-a Pusić je ocijenila kako je SDP vjerojatno procijenio da je HSS potrebno trajno i čvrsto vezati za koaliciju te podsjetila da je HNS također već potpisao predizborni sporazum s Librom i LS-om i time konsolidirao građanski centar za lokalne izbore.

"U trenutku kad zemlju vodi ekipa koja nije spremna voditi razvojne projekte, posebno je važno preuzeti vođenje zemlje na lokalnoj razini", ocijenila je predsjednica HNS-a. Na upit o zajedničkoj suradnji tri stranke: SDP, HSS i HNS rekla je kako za njih posao neće biti lak, ali da je tu puno važnije da rezultat njihova rada bude kvalitetan.

Iz HNS-a podsjećaju da su prošli parlamentarni izbori pokazali da je odustajanje od formiranja predizborne koalicije dovelo do toga da razvojne snage izgube unatoč činjenici da su na izborima dobile 134.000 glasova više od HDZ-a. "To je situacija u kojoj treba odlučiti je li važnije promovirati vlastitu političku stranku ili stvoriti uvjete u kojima će se razvojni projekti i stručnost vratiti na javnu scenu", poručili su iz HNS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙