FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: HSLS neće u županijsku koaliciju

SPLIT, 17. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-aIvica Boljat odbacio je neslužbene najave kako će ta stranka nakonizlaska Hrvatskog bloka iz vladajuće županijske koalicije s HDZ-om načelu postati novi član te koalicije.
SPLIT, 17. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Ivica Boljat odbacio je neslužbene najave kako će ta stranka nakon izlaska Hrvatskog bloka iz vladajuće županijske koalicije s HDZ-om na čelu postati novi član te koalicije.

"Nije istina da pet HSLS-ovih županijskih vijećnika jedva čeka da uskoči u toplu postelju vlasti", kazao je Boljat, "no jednako tako smatramo da izlazak HB-a iz koalicije neće izazvati krizu vlasti u Županiji", istaknuo je Boljat na današnjoj konferenciji za tisak u Splitu.

HSLS je, kako je objasnio, na izborima 2001. bio autonoman, a to će biti i ubuduće, te će kao i do sada u Županijskoj skupštini poduprijeti svaki kvalitetan prijedlog i biti žestoko protiv onih koje ocijeni lošima, poručio je Boljat.

U Županijskoj skupštini je 51 vijećnik, a nakon izlaska HB iz vladajuće koalicije ta koalicija s HDZ-om na čelu ima 25 vijećnika.

Komentirajući zahtjev koji je Viteško alkarsko društvo (VAD) uputilo sinjskom HSP-u da ukloni ploču u spomen ustašama poginulim za NDH s pročelja bivše zgrade Doma HV-a u Sinju postavljenu 1993., Boljat je rekao kako je to "najveća farsa koja se u zadnje vrijeme dogodila na političkoj sceni".

"VAD, na čijem je čelu HDZ-ov gradonačelnik, dakle izravno HDZ", kako je rekao, "od HSP-a traži da skine ploču koja nikomu nije smetala 11 godina". To pokazuje, drži Boljat, kako je bitno jedino to što je politička konkurencija povukla nepopularan potez, a malo tko mari za sadržaj i pita se "što je takva ploča na takvu mjestu upoće radila".

"I sad HDZ traži od HSP-a da skine ploču radi preuređenja jer će, kao, narušavati izgled fasade. Ako imaju petlju neka je skinu sami ili neka je ostave, ako misle da treba ostati", izjavio je Boljat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙