FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: HSS izašao iz gradske vladajuće koalicije

ĐAKOVO, 14. rujna 2004. (Hina) - Na današnjoj konferenciji za novinareGradskog odbora HSS-a rečeno je kako ta stranka više nije diođakovačke vladajuće koalicije, koju još čine SDP, HNS i HSLS.
ĐAKOVO, 14. rujna 2004. (Hina) - Na današnjoj konferenciji za novinare Gradskog odbora HSS-a rečeno je kako ta stranka više nije dio đakovačke vladajuće koalicije, koju još čine SDP, HNS i HSLS.

Potpredsjednik Županijskog odbora HSS-a Pavo Šarčević takvu je odluku pojasnio nezadovoljstvom te stranke svojom pozicijom u gradskoj vladajućoj koaliciji i odnosom koalicijskih partnera prema HSS-u.

"U posljednjih godinu dana, kada je HSS imao unutarstranačkih problema, došlo je do bitnog odstupanja nekih članica koalicije od potpisanog koalicijskog sporazuma, a što se štetno odrazilo na HSS", ustvrdio je Šarčević.

Unutarstranački problemi rezultirali su odlaskom dijela članstva iz stranke i osnivanjem udruge "Brazda", u koju je prešao i Stjepan Kočet, jedan od dotadašnjih dvaju HSS-ovih članova gradskog Poglavarstva, kao i jedan od dotadašnjih dvaju HSS-ovih vijećnika u Gradskom vijeću (GV). Od tada HSS, rekao je Šarčević, od koalicijskih partnera traži očitovanje o svojoj poziciji u koalicijskoj vlasti, no svi njegovi pokušaji ostali su bez uspjeha.

"HSS je, shodno potpisanom koalicijskom sporazumu, uputio zahtjev o opozivu Stjepana Kočeta s mjesta člana Poglavarstva te je zatražio da HSS izabere novog čovjeka. Iako nam je obećano da će to biti točka dnevnog reda na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, to će ipak biti samo informacija o zahtjevu HSS-a, što nije korektno. Nakon svega, HSS izlazi iz đakovačke izvršne vlasti, no ne da bi nekoga rušio, nego ne želi snositi odgovornost za posao u kojemu ne sudjeluje", rekao je Šarčević.

HSS najavljuje kako će od sada na sjednicama Gradskog vijeća njegov vijećnik glasovati po procjeni stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙