FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hns, libra i ls o mogućem ujedinjenju i velikoj koaliciji

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Čelnici HNS-a, Libre i Liberalnestranke danas su razgovarali o mogućnostima eventualnog ujedinjenjatih triju stranaka liberalno-građanske opcije.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Čelnici HNS-a, Libre i Liberalne stranke danas su razgovarali o mogućnostima eventualnog ujedinjenja tih triju stranaka liberalno-građanske opcije.

Na zajedničkom sastanku u HNS-u je dogovoreno da će svaka stranka pojedinačno raspraviti modalitete ujedinjenja na svojim stranačkim tijelima i svoja stajališta iznijeli na novom sastanku za dva tjedna.

U priopćenju iz HNS-a stoji da je na sastanku bilo riječi i o tzv. "velikoj koaliciji" pri čemu je zaključeno da je za predstojeće lokalne izbore potrebno formirati takvu koaliciju odnosno potpisati predizborni koalicijski sporazum sa SDP-om i HSS-om i to u svim izbornim jedinicama.

Liberalne stranke će se, na temelju svog koalicijskog sporazuma, u predizbornom programu zajednički predstavljati s programima poput nove javne uprave, nove škole, predpristupnim fondovima EU za lokalno-regionalnu samoupravu i zaštitu okoliša. Na sastanku je dogovoreno da će provođenje tih programa biti u nadležnosti međustranačke skupine u kojoj će biti stranački tajnici: Srećko Ferenčak (HNS), Karl Gorinšek (LS) i Mladen Ružman (Libra).

Zajedničkom sastanku u HNS-u bili su nazočni Ivo Banac i Zlatko Kramarić u ime Liberalne stranke, zatim Jozo Radoš, Zrinjka Glovacki Bernardi, Mladen Godek i Mladen Ružman u ime Libre te Vesna Pusić, Radimir Čačić i Srećko Ferenčak u ime HNS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙