FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati.
ZAGREB, 10. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Predstavnici resornih ministarstava, Mechel željezare Sisak, lokalne samouprave, sindikata i Hrvatskog fonda za privatizaciju održat će u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva sastanak na kojem će razmotriti i usaglasiti uvjete za sporazumni raskid kupoprodajnog ugovora između Mechel željezare d.o.o. i Željezare Sisak d.d. u stečaju. Predstavnici Mechel željezare Sisak 7. rujna su na hrvatske uvjete izlaska te tvrtke iz sisačke Željezare odgovorili da "postoje određene razlike od traženih uvjeta". Za konačan izlazak iz sisačke Željezare, Mechel bi morao isplatiti plaće za kolovoz, vratiti imovinu željezare, naknaditi trošak likvidacije, koji se procjenjuje u iznosu od 5,4 milijuna eura, a uz to će se i aktivirati jamstvo od 3,6 milijuna.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u srpnju ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti 711,27 milijuna kuna, što je 25,1 posto više nego u srpnju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom se 318,45 milijuna kuna odnosi se na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba, što je porast od 8,8 posto, dok se na otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava odnosi 392,82 milijuna kuna ili 42,4 posto više nego u srpnju lani. Statistički podatci pokazuju da u strukturi ukupne prodaje, odnosno otkupa poljoprivrednih proizvoda u srpnju najveći udio, 52,9 posto čine žitarice (otkupljeno ih za 376,4 milijuna kuna).

ZAGREB - U Zagrebu je sinoć premijerno prikazan film Jakova i Dominika Sedlara "Jeruzalemski sindrom", koji je u početku tjedna imao svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je nagrađen nagradom za kulturu političkoga dijaloga "Dijalog filma i kulture", koja je prvi put dodijeljena. Nakon zagrebačke premijere filma "Jeruzalemski sindrom", Jakov Sedlar izrazio je zadovoljstvo što je njegov film nagrađen na prestižnom Venecijanskom filmskom festivalu, rekavši kako se nada da će ta nagrada doprinijeti afirmaciji hrvatske kinematografije u svijetu. Napomenuo je također kako je film doprinos i hrvatsko-izraelskim vezama. Jakov i Dominik Sedlar snimali su film dvije i pol godine u Jeruzalemu, Zagrebu, Tel Avivu, New Yorku, Parizu te u "kampu samoubojica u Gazi".

PLOČE - Požar na području Komina kod Ploča, prema posljednjim podacima, stavljen je pod kontrolu jučer oko 20 sati i za sada nema otvorene vatre, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje. U gašenju je bio uključen jedan zrakoplov kanader, air traktor i helikopter te vatrogasci, interventni vod MUP-a i pripadnici HV-a, a prema prvim procjenama izgorjelo je oko 30 hektara niskog raslinja, trave i borove šume. Na požarištu se nalazi 30 vojnika i nekoliko profesionalnih vatrogasaca.

KAŠTEL SUĆURAC - Požar koji je jučer izbio kod Kaštel Sućurca, predio Sućurački Gaj, djelomično je pod kontrolom, a još je aktivan pod liticama Kozjaka na nepristupačnom terenu. Zrakoplovi kanaderi su ga gasili do 19,45 sati a nastavit će ujutro ukoliko to situacija na drugim požarištima bude dopuštala. Na terenu je 350 gasitelja sa pedesetak vozila. Prema poslijepodnevnim procjenama opožarena površina iznosi oko 70 hektara, ali se pretpostavlja da je i veća.

SISAK - Jedanaest je osoba stradalo od mina u Hrvatskoj od siječnja do kraja kolovoza ove godine, od kojih devet smrtno. Stradali su žrtve osam minskih izgreda, a među smrtno stradalima su tri pirotehničara, a jedan pirotehničar je teško ozlijeđen, priopćeno je s jučerašnje sjednice Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku. U raspravi o izvješću o provedbi Plana razminiranja hrvatskoga državnog prostora za razdoblje siječanj - kolovoz 2004. rečeno je da je u razminiranje uloženo 220,7 milijuna kuna, od toga 109,36 iz državnog proračuna. Članovi Savjeta zatražili su da se poveća proračunska stavka za razminiranje na oko 500 milijuna kuna na godinu, kako bi Hrvatska do 2010. bila zemlja bez mina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙