FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK, 10 RUJNA

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 10. rujna.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 10. rujna.

ZAGREB - Predstavnici resornih ministarstava, Mechel željezare Sisak, lokalne samouprave, sindikata i Hrvatskog fonda za privatizaciju održat će u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva sastanak na kojem će razmotriti i usaglasiti uvjete za sporazumni raskid kupoprodajnog ugovora između Mechel željezare d.o.o. i Željezare Sisak d.d. u stečaju. Predstavnici Mechel željezare Sisak 7. rujna su na hrvatske uvjete izlaska te tvrtke iz sisačke Željezare odgovorili da "postoje određene razlike od traženih uvjeta". Hrvatska je strana, naime, 3. rujna predstavnicima ruskog Mechela iznijela uvjete pod kojima će pristati na sporazumni raskid kupoprodajnog ugovora. Za konačan izlazak iz sisačke Željezare, Mechel bi morao isplatiti plaće za kolovoz, vratiti imovinu željezare, naknaditi trošak likvidacije, koji se procjenjuje u iznosu od 5,4 milijuna eura, a uz to će se i aktivirati jamstvo od 3,6 milijuna, pojasnio je tada ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić uvjete hrvatske strane. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (16,30 sati, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na svojoj bi sjednici zatvorenoj za javnost, među ostalim trebao odabrati pravnog savjetnika u postupku osnivanja javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru. Očekuje se i donošenje odluke da neobvezujuće ponude svih sedam ponuđača uđu na tzv. 'short listu', čime bi trebao biti nastavljen proces privatizacije te hotelske tvrtke. Također, trebalo bi biti riječi i o blokadi računa Fonda, objavljivanju dvadesetak natječaja, kao i o popisu svih tvrtki u kojima država ima vlasnički udio manji od 25 posto, a koje će biti privatizirane putem burzi (sa sjednice UO HFP-a očekuje se priopćenje).

ZAGREB - Trgovački lanac Dinova - Diona otvorit će novouređeni prodajni centar u zagrebačkom naselju Utrine. Otvaranjem tog objekta u Dinova - Dioni najavljuju skoro otvorenje preostalih supermarketa na kojima se trenutno obavljaju završni radovi. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti od 53 milijuna kuna, a svi bi objekti trebali biti otvoreni do 10. listopada ove godine. Centar u Utrinama bi, kako je najavljeno, trebao otvoriti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (10,00 sati, Maretićeva 3-5).

SPLIT - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta tijekom posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji prisustvovat će primopredaji brodice za traganje i spašavanje "Umag" vrijedne 5,85 milijuna kuna, koja je izgrađena u Brodosplitu. (9,00 sati, ispred Lučke kapetanije). Također, održat će se i sastanak o četverogodišnjim programima gradnje Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta, nakon kojeg su predviđene izjave za novinare (11,30 sati, sjedište Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata). Uz to, ministar Kalmeta predstavit će i sniženje cijena trajektnog prijevoza vozila (12,00 sati, Jadrolinijin broj Istra, Trajektna luka Split).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene dopunjene ponude za kupnju dioničkih paketa Hotela Lapad i Hotela Srebreno. Na prodaji je bilo 80,31 posto dionica Hotela Lapad za koje je prvotne ponude dostavilo šest ponuditelja - Stjepan Fiolić iz Male Mlake kod Zagreba, bugarska tvrtka "Victoria Group", dubrovačka Atlanska plovidba zajedno sa zagrebačkom INGRA-om, tvrtka "H. Rangel Industries" iz Hong Konga (u ime koje je ponudu dostavila zagrebačka Hypo Alpe-Adria Bank), tvrtka "Magnum HR Beta" iz Zagreba (iza koje stoji austrijska tvrtka "Real 4 You"), te zaposlenici Lapada. Šest ponuditelja dostavilo je ponude i za kupnju 66,28 posto dionica Hotela Srebreno - tvrtka "LTG i partneri ljetovališta" d.o.o. Zagreb (iza koje stoji engleska tvrtka "LTG International" izraelskog vlasnika), zagrebačka tvrtka "Geobos" (iza koje stoji istoimena slovenska tvrtka iz Ptuja), zagrebačka hotelijerska tvrtka "HUP-Zagreb", berlinska tvrtka "H4U", cavtatska tvrtka "Konel" te londonska tvrtka "Montrose Capital" (14 sati, HFP, Ivana Lučića 6).

ČAKOVEC - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će MTČ tvornicu čarapa u Čakovcu. Nakon susreta s predstavnicima Uprave MTČ-a predviđen je obilazak pogona tvornice (14,15 sati).

ZAGREB - Ured za trgovinu Veleposlanstva Republike Mađarske u Zagrebu na susretu s novinarima predstavit će mađarsku kolektivnu izložbu na 80. Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu (JMZV). Ove će se godine na JMZV-u, od 14. do 19. rujna, na 418 četvornih metara izložbenog prostora predstaviti ukupno 35 mađarskih tvrtki iz područja tekstila, prehrane, papirne industrije, turizma, trgovine i dr. (10,00 sati, restoran Kaptol, Hotel Opera).

ZAGREB - Predstavnici 36. međunarodnog sajma informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija INFO najavit će na konferenciji za novinare aktivnosti tog sajma koji će se na Zagrebačkom velesajmu (ZV) održati od 9. do 13. studenoga ove godine (11,00 sati, Klub izlagača, ZV, Avenija Dubrovnik 15)

ZAGREB - U Hrvatskoj je u srpnju ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti 711,27 milijuna kuna, što je 25,1 posto više nego u srpnju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom se 318,45 milijuna kuna odnosi se na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba, što je porast od 8,8 posto, dok se na otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava odnosi 392,82 milijuna kuna ili 42,4 posto više nego u srpnju lani. Statistički podatci pokazuju da u strukturi ukupne prodaje, odnosno otkupa poljoprivrednih proizvoda u srpnju najveći udio, 52,9 posto čine žitarice (otkupljeno ih za 376,4 milijuna kuna).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙