FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KORDUN: 60 POSTO PRIHODA OD IZVOZA

ZAGREB, 016. rujna 2004. (Hina) - Karlovački proizvođač pribora za jeloi ostale metalne robe Kordun d.d. u prvih je šest mjeseci ove godineostvario ukupne prihode od 20,5 milijuna kuna, što je 5,5 posto višenego u istom lanjskom razdoblju.
ZAGREB, 016. rujna 2004. (Hina) - Karlovački proizvođač pribora za jelo i ostale metalne robe Kordun d.d. u prvih je šest mjeseci ove godine ostvario ukupne prihode od 20,5 milijuna kuna, što je 5,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Pritom je od prodaje u inozemstvu realizirano više od polovice prihoda, odnosno 10,8 milijuna kuna, objavili su iz te karlovačke tvrtke.

U prošloj je godini od ukupnog prihoda, koji je iznosio 5,4 milijuna eura, Kordun ostvario izvoz u iznosu od 3,5 milijuna eura, što čini oko 67 posto ukupne prodaje.

Daljnjem povećanju prisutnosti Korduna na domaćem i novom tržištu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu, trebale bi pridonijeti i dvije nove linije pribora za jelo - 'Strohal' i 'Family'.

Uz pribor za jelo, što je glavna djelatnost Korduna, ta karlovačka tvrtka proizvodi i posuđe za ugostiteljstvo i turizma, zatim sve vrste alata i opreme za primarnu i sekundarnu obradu drva te njegovu eksploataciju, kao i alate i opremu za motorne pile. Kordun je tako jedan od najvećih dobavljača za hrvatske hotele, restorane, ali i drvnu industriju.

Kordun zapošljava 396 radnika, i to u četiri tvrtke koje čine grupu Kordun - Kordun d.d., Kordun alati d.o.o, Kordun Lav d.o.o. i Kordun Marketing d.o.o. Osim vlastitog proizvodnog programa, u proizvodnji surađuje i s nekoliko srodnih međunarodnih kompanija, poput njemačkih tvrtki Stihl (alati i motorne pile), Rosenthal i Velleroy & Boch (oprema za objedovanje).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙