FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U GUDOVCU KRAJ BJELOVARA

GUDOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Na 12. Međunarodnom stočarskom,gospodarskom i obrtničkom sajmu u Gudovcu pokraj Bjelovara u subotu suproglašena šampionska grla stoke.
GUDOVAC, 4. rujna 2004. (Hina) - Na 12. Međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu u Gudovcu pokraj Bjelovara u subotu su proglašena šampionska grla stoke.

Prema ocjeni povjerenstva, šampionskim grlom sajma u ovčarstvu proglašeno je grlo vlasnika Predraga Uzelca iz Novoseljana pokraj Bjelovara, a u svinjogojstvu grlo uzgajivača Anđelka Lukšića iz Krivaja Sunjskog, dok je vlasnik šampiona sajma u kozarstvu Stjepan Vuraić iz Svetoga Križa.

Na najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj, na kojemu izlaže 340 izlagača iz deset zemalja, danas su održani stručni skupovi o svinjogojstvu i konjogojstvu.

Na okruglom stolu o unaprjeđenju svinjogojstva viši savjetnik Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Ivan Jakopović govorio je o nužnosti promjena u uzgoju svinja kako bi se uhvatio korak s europskim proizvođačima. Posebice je istaknuo da je nužno promijeniti genetski sastav koji je kod nas još uvijek loš. Osim toga, mora se povezati proizvodnja i prerada svinja, obrazovati uzgajivače, smanjiti troškove proizvodnje i urediti tržište jer će Hrvatska ulaskom u EU svakoga tjedna morati Uniji javljati cijenu poljoprivrednih proizvoda.

Predstavljena je i knjiga "Praktično svinjogojstvo" Marije Uremović i Zvonimira Uremovića.

Danas je na sajmu i Dan Istarske županije, koja je ove godine županija-partner.

Na predstavljanju te županije župan Ivan Jakovčić istaknuo je da je iznenađen veličinom sajma u Gudovcu i brojnim posjetiteljima, te je dodao da se na njemu predstavljaju i istarski proizvođači vina, maslinova ulja, pršuta i drugih proizvoda. Istaknuo je da u Istri poljoprivreda dobro funkcionira, ali i da žele od proizvođača sa sajma u Gudovcu još toga naučiti.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs istaknuo je da je nužna bolja gospodarska povezanost kontinentalne i primorske Hrvatske, posebice u turizmu i agraru.

U bjelovarskom hotelu "Turist" večeras će se održati degustacija istarskih jela i vina.

Sutra, posljednjeg dana sajma, održat će se aukcijska prodaja junica, a uručit će se i nagrade vlasnicima najboljih grla te proglasiti krava - šampionka sajma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙