FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNATOČ OTKAZIMA UVEĆAN PROMET NJEMAČKOG PROIZVODNOG SEKTORA

WIESBADEN, 16. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Potpomognut snažnom inozemnompotražnjom, njemački sektor proizvodnje i rudarstva ostvario je rastprihoda u ovogodišnjem srpnju, no otpuštanja u industriji i dalje senastavljaju, objavio je danas savezni statistički ured.
WIESBADEN, 16. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Potpomognut snažnom inozemnom potražnjom, njemački sektor proizvodnje i rudarstva ostvario je rast prihoda u ovogodišnjem srpnju, no otpuštanja u industriji i dalje se nastavljaju, objavio je danas savezni statistički ured.

Po podacima toga ureda, promet u tom sektoru uvećan je u srpnju za 1,2 posto na godišnjoj razini, dosegnuvši 118,3 milijarde eura.

Njegov rast pripisuje se robusnom 4,8-postotnom povećanju prometa na inozemnim tržištima, na 46,5 milijardi eura. Domaći promet u sektoru rudarstva i proizvodnje istodobno je smanjen jedan posto, dosegnuvši 71,8 milijardi eura.

Veći promet ostvaren je uz manji broj zaposlenika uslijed nastavka otpuštanja u njemačkoj industriji, pokazuju podaci toga ureda. U rudarstvu i proizvodnji krajem srpnja bilo je zaposleno ukupno šest milijuna radnika, što je za 118.200 ili 1,9 posto manje u odnosu na godinu ranije.

Plaće su smanjene za 1,1 posto, na 18,2 milijarde eura, dok su radni sati u srpnju na godišnjoj razini smanjeni za 4,3 posto, na 782,3 milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙