FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEL ZA 40-SATNI RADNI TJEDAN, REZANJE BENEFICIJA RADNICIMA

RUESSELSHEIM, 27. kolovoza 2004. (Hina/Dpa) - Kao posljednji u nizuproizvođača u borbi oko plaća i smanjenja beneficija u njemačkojautomobilskoj industriji, Adam Opel traži povratak na 40-satni radnitjedan za svoje zaposlenike bez promjene u plaćama.
RUESSELSHEIM, 27. kolovoza 2004. (Hina/Dpa) - Kao posljednji u nizu proizvođača u borbi oko plaća i smanjenja beneficija u njemačkoj automobilskoj industriji, Adam Opel traži povratak na 40-satni radni tjedan za svoje zaposlenike bez promjene u plaćama.

Po pisanju njemačkog Bilda, radni tjedan od 40 sati jedna je od točaka na listi mjera smanjenja troškova koje su istaknute u internom dokumentu koji je uprava kompanije predstavila radničkom vijeću.

Glasnogovornik tvrtke potvrdio je da je lista prijedloga o uštedama troškova predstavljena 24. kolovoza radnicima, no odbio je komentirati njezin sadržaj, kazavši da će o tome interno raspravljati uprava s radnicima.

"To je katalog za raspravu", kazao je glasnogovornik o različitim točkama smanjenja troškova koji se nalaze na listi.

Kako piše Bild, ta lista uključuje predloženi 40-satni radni tjedan nasuprot sadašnjih 30 do 38 sati za Opelove zaposlenike, bez promjena u plaćama. Ona isto tako poziva da radnici u njegovim tvornicama u Ruesselsheimu, Bochumu i Kaisterslauternu ne dobiju povećanje plaća do 2009.

Na listi se još nalaze i prijedlozi smanjenja božićnica i drugih dodataka na plaću vezanih uz smjenski rad. I rad na linijama za sastavljanje vozila bit će ubrzan, piše taj list.

Navode u tisku dužnosnici radničkog vijeća nisu željeli komentirati. Predstavnici radnika traže da se posao zajamči za nekih 32 tisuće zaposlenika u Njemačkoj do kraja 2010. kao i obećanje da će Opel zadržati određene razine proizvodnih kapaciteta u posebnim individualnim tvornicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙