FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMANJEN UTROŠAK ENERGIJE I GORIVA U INDUSTRIJI

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ukupni finalni utrošak energije igoriva u industriji u drugom je tromjesečju ove godine manji za 0,2posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Državni zavod zastatistiku.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ukupni finalni utrošak energije i goriva u industriji u drugom je tromjesečju ove godine manji za 0,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Državni zavod za statistiku.

Prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, u spomenutom je razdoblju utrošak energije u rudarstvu i vađenju smanjen za 3,4 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 23,3 posto, dok je u prerađivačkoj industriji povećan za 2,1 posto.

Promatra li se struktura potrošnje energije i goriva po vrstama energenata, u spomenutom razdoblju najveći udio otpada na potrošnju zemnog plina (24,8 posto) te na potrošnju tople i vrele vode i pare (24 posto). Potrošnja elektroenergije u ukupnoj potrošnji sudjeluje sa 21,4 posto, mazuta sa 12,4 posto, krutih goriva sa 11,1 posto, tekućih goriva sa 4,8 posto i tekućih plinova sa 1,6 posto.

U prvih, pak, šest ovogodišnjih mjeseci prema istom razdoblju lani, potrošnja energije i goriva smanjena je 3,2 posto

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙