FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: upitna izgradnja autoceste do Dubrovnika

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-aRadimir Čačić upitnim je danas ocijenio izgradnju auto-ceste doDubrovnika jer se po njegovoj ocjeni o raspisivanju natječajanajavljenom za 20-ak dana može govoriti tek nakon rasprave oproračunskom deficitu u Hrvatskom saboru.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić upitnim je danas ocijenio izgradnju auto-ceste do Dubrovnika jer se po njegovoj ocjeni o raspisivanju natječaja najavljenom za 20-ak dana može govoriti tek nakon rasprave o proračunskom deficitu u Hrvatskom saboru.

Tek kad Hrvatski sabor prihvati uvjete po kojima se novčano može pratiti projekt izgradnje auto-ceste, dužine 96 kilometara vrijedan 600 do 700 milijuna dolara, i kad Vlada usvoji plan rada, može se raspisati natječaj", rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Dodao je da je "prvih 37 kilometara od ukupno 96, do Ploča moguće tehnički staviti u natječaj, a sve iza toga ne postoji, sve ostalo je 'kupnja mačka u vreći'', kazao je Čačić.

Na upit novinara da prokomentira odluku Haaškog suda o ne puštanju na slobodu do početka suđenja generala Markača i Čermaka, Čačić je rekao da je to "neugodno iznenađenje, koje nitko nije očekivao i šok ne samo za obitelji generala, već i neugodan presedan za cijeli proces odnosa Hrvatske i Haaga". Dodao je kako se ne sjeća da se ikada desilo da je Tužiteljstvo nešto prihvatilo, a sud odbio.

"To je teški poraz politike HDZ-a u odnosu na Haag ", zaključio je.

Govoreći o programu društveno poticane stanogradnje (POS) članica Predsjedništva HNS-a i saborska zastupnica Alenka Košiša Čičin-Šain je rekla da "Vlada POS diskretno želi zaustaviti. Ministrica Marina Matulović-Dropulić deklarativno je za POS, ali kad gledamo realno ništa se novo ne dešava, već se radi na dovršenju postojećeg", navela je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙