FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: skupštinski odbor preraspodijelio naknade gradskim zastupnicima

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Za rad političkih stranka u Gradskojskupštini Grada Zagreba ove godine je na raspolaganju 1,8 milijunakuna, no zbog izmjena u političkoj strukturi, na sjednici skupštinskogOdbora za Statut, Poslovnik i propise danas je odlučeno opreraspodjeli preostalog iznosa namijenjenog strankama do krajagodine.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Za rad političkih stranka u Gradskoj skupštini Grada Zagreba ove godine je na raspolaganju 1,8 milijuna kuna, no zbog izmjena u političkoj strukturi, na sjednici skupštinskog Odbora za Statut, Poslovnik i propise danas je odlučeno o preraspodjeli preostalog iznosa namijenjenog strankama do kraja godine.

Osim SDP-a, HNS-a, HDZ-a, HIP-a, Hrvatskog bloka i HSP-a, ove godine su u Gradskoj skupštini počele djelovati još dvije stranke: Hrvatski socijaldemokrati (HSD) prelaskom Zdravka Tomca iz SDP-a i Hrvatski narodnjaci (HN) u kojima su bivši HNS-ovi gradski zastupnici Ante Čorkalo, Krešimir Franjić i Mislav Žagar.

Današnjim izmjenama Zaključka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka u 2004. Odbor za Statut, Poslovnik i propise osigurao je da do kraja godine svih osam stranaka dobiju novčane iznose sukladno broju stranačkih zastupnika u Gradskoj skupštini.

Na sjednici je također rečeno da su dosadašnji HIP-ovci Nenad Ivanković, Aladar Metzinger i Krasnodar Rora 27. kolovoza izvijestili Skupštinu da će do registracije nove stranke (SIN-Samostalnost i napredak) u Gradskoj skupštini dužnost obavljati kao nezavisni gradski zastupnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙