FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KREĆE LI SE HRVATSKA PREMA DVOSTRANAČJU?

Hrvatska-politika-stranke-izboriDP: KREĆE LI SE HRVATSKA PREMA DVOSTRANAČJU? Rezultati izbora za Gradsko vijećePožege, na kojima su zastupničke mandate osvojili samo SDP i HDZ,potaknuli su nagađanja o tome kreće li se Hrvatska zapravo u smjerudvostranačja, konstatira njemačka postaja Deutsche Welle.

ZAGREB, 6. rujna 2004.(Hina) -

Rezultati izbora za Gradsko vijeće Požege, na kojima su zastupničke mandate osvojili samo SDP i HDZ, potaknuli su nagađanja o tome kreće li se Hrvatska zapravo u smjeru dvostranačja, konstatira njemačka postaja Deutsche Welle.

Čini se da su takva razmišljanja ipak pretjerana, zaključuje postaja, navodeći pritom nekoliko razloga - činjenicu da je HSU-u za ulazak u požeško Gradsko vijeće trebalo tek nekoliko glasova te - kao najrelevantniji pokazatelj - najnovija istraživanja javnog mnijenja koja pokazuju da bi u slučaju da se danas održe parlamentarni izbori u Saboru bilo zastupljeno najmanje sedam stranaka.

Najnovija istraživanjima pokazuju također da je HDZ i dalje najpopularnija stranka ali su građani kaznili nejasne poteze Sanaderove vlade u poslovima oko gradnje ceste s američkom tvrtkom Bechtel, bilježi DW, dodajući da je drugi po popularnosti SDP, treći HNS, dok su HSS i HSP izjednačeni, a ne smije se zaboraviti ni stabilna potpora HSU-u i IDS-u.

Postaja ocjenjuje da će stranke morati uložiti velike napore kako bi uvjerile građane da dobro predstavljaju njihove interese, a prvi neizravni test bit će već predsjednički izbori, zakazani krajem godine, napominje DW.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙