FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra izbori za Gradsko vijeće Požege i općinsko vijeće u Primorskom Dolcu

POŽEGA/SPLIT, 4. rujna 2004. (Hina) - Sutra se održavaju izvanredni,prijevremeni izbori za 19 vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege, aprijavilo se osam stranaka - HDZ, SDP, HSLS, HSP, HSS, DC, HB i poprvi puta HSU te dvije koalicije HKDU-HD i LS-HNS.
POŽEGA/SPLIT, 4. rujna 2004. (Hina) - Sutra se održavaju izvanredni, prijevremeni izbori za 19 vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege, a prijavilo se osam stranaka - HDZ, SDP, HSLS, HSP, HSS, DC, HB i po prvi puta HSU te dvije koalicije HKDU-HD i LS-HNS.

Bit će otvoreno 48 biračkih mjesta, a izbori se provode od 7 do 19 sati.

Do prijevremenih izbora za požeško Gradsko vijeće došlo je je zbog neodržavanja sjednica, te je Vlada 5. svibnja ove godine raspustila GV i za povjerenika imenovala Ferdinanda Trohu.

Gradsko vijeće imalo je 20 vijećnika od kojih je pet bilo iz redova HDZ-a, četiri s nezavisne liste, te isto toliko iz SDP-a. Po dvojicu vijećnika imali su HNS i HSLS, a po jednoga HSS i HKDU te srpska nacionalna manjina.

Vladajuća koalicija na čelu s SDP-om nije uspjela održati sjednicu nešto više od tri mjeseca zbog čega je došlo do raspuštanja Gradskog vijeća.

Sutra, u nedjelju, održavaju se i prijevremni izbori u Primorskom Dolcu, u Kaštelanskoj Zagori za Općinsko vijeće koje je, odlukom, Vlade, raspušteno početkom lipnja ove godine.

Po riječima predsjednice Izborne komisije Ivane Brkić na izborima će se za 15 viječnićkih mandata u Općinskom vijeću natjecati dvije izborne liste: HDZ-a i HSS-a.

Vlast u Primorskom Dolcu u prošlom je mandatu obnašao HDZ koji je na izborima osvojio najveći broj vijećnika, no, nakon što su dvojica napustila HDZ i prešla na nezavisnu listu ostao je bez potrebnog broja mandata, što je prouzročilo krizu vlasti i nesazivanje sjednica.

Vijeće je raspušteno na zahtjev vijećnika HDZ-a koji su podnijeli kolektivnu ostavku i od Vlade zatražili postavljanje povjerenika nakon što se Općinsko vijeće nije sastajalo duže od tri mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙