FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Avdagić: neprihvatljiv odnos prema STUDENTIma GLAZBENE ŠKOLE

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Studenti Visoke škole za glazbenuumjetnost "Ino Mirković" u Lovranu upozorili su danas da pedesetstudenata četvrte godine ne može dobiti diplome o svršenoj školi jernisu riješeni odnosi škole i Ministarstva znanosti, obrazovanja išporta.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Studenti Visoke škole za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu upozorili su danas da pedeset studenata četvrte godine ne može dobiti diplome o svršenoj školi jer nisu riješeni odnosi škole i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Na konferenciji za novinare u zagrebačkom Uredu Saveza studenata Hrvatske studentice Ana Kralj i Marija Čikara rekle su kako su studenti ucijenjeni jer Uprava Škole od studenata četvrte godine traži da plate po 18 tisuća eura, što im je nemoguće.

Studenti tvrde da dekan Škole Ino Mirković optužuje Ministarstvo da ne ispunjava obveze koje je preuzelo ugovorom za upis 50 studenata uz potporu, a Ministarstvo to odbacuje, tvrdeći da se ugovor odnosio samo na prvu godinu četverogodišnjeg studija.

Ne želimo ulaziti u te odnose niti nam odgovara da dugim sudskim postupcima rješavamo naš položaj, rekla je Marija Čikara.

Mnogi od nas gube poslove zbog neriješena položaja ili se ne mogu natjecati za posao, dodala je Ana Kralj.

Predsjednik Saveza studenata Hrvatske Denis Avdagić smatra neprihvatljivim takav odnos prema studentima te smatra da bi bilo korektnije da Škola podijeli diplome onima koji su ih stekli i sudski nadoknadi troškove od onog za koga smatra da ju je oštetio.

Riječ je o dobroj školi studenti koje postižu međunarodne uspjehe, ali je očito Uprava loša, rekao je Avdagić. Pozvao je Ministarsvo da to riješi kao što je prošle godine riješilo pitanje Hrvatskih studija, Veleučilišta u Splitu i neka druga.

Visoka škola za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" utemeljena je 1990., pravo javnosti stekla je 1995., a od 2000. dobila je suglasnost Ministarstva za upis 50 studenata uz potporu.

(Hina) xiluc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙