FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turšić: ministarstvo prisiljeno rješavati problem ŠKOLE "INO MIRKOVIĆ"

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Savez studenata Hrvatske (SSH) udanašnjem je priopćenju upozorio kako 75 studenata Visoke škole zaglazbenu umjetnost s pravom javnosti "Ino Mirković" ne mogudiplomirati jer, da bi mogli položiti zadnji ispit i dobiti diplomu,moraju uplatiti 18 tisuća eura.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Savez studenata Hrvatske (SSH) u današnjem je priopćenju upozorio kako 75 studenata Visoke škole za glazbenu umjetnost s pravom javnosti "Ino Mirković" ne mogu diplomirati jer, da bi mogli položiti zadnji ispit i dobiti diplomu, moraju uplatiti 18 tisuća eura.

Takvo je stanje posljedica nesporazuma između dekana i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Studentima je obećano studiranje na teret Ministarstva, no novac za njihov studij nikad nije doznačen, upozorava se u priopćenju.

Pomoćnik ministra znanosti za visoko obrazovanje Vito Turšić izjavio je danas da je Ministarstvo, iako sudskom presudom nije obvezno platiti troškove školarine, sada prisiljeno rješavati to pitanje. Izrazio je uvjerenje kako će do kraja tjedna biti pronađeno "nekakvo rješenje", dometnuvši da će Ministarstvo morati pronaći novac koji nije planiran proračunom.

Studenti Visoke škole za glazbenu umjetnost s pravom javnosti "Ino Mirković" najavili su 17. rujna prosvjed u obliku kulturnog performancea na Zrinjevcu u Zagrebu.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙