FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JERUZALEM: PROSVJED DOSELJENIKA U NEDJELJU

JERUZALEM, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Više od 100.000 osoba očekujese u nedjelju na prosvjedu u Jeruzalemu gdje će izrazitinezadovoljstvo planom izraelskog premijera Ariela Sharona ojednostranom povlačenju iz pojasa Gaze, kaže se u priopćenju što ga jeu srijedeu objavila glavna izraelska doseljenička organizacija Yesha.
JERUZALEM, 8. rujna 2004. (Hina/AFP) - Više od 100.000 osoba očekuje se u nedjelju na prosvjedu u Jeruzalemu gdje će izraziti nezadovoljstvo planom izraelskog premijera Ariela Sharona o jednostranom povlačenju iz pojasa Gaze, kaže se u priopćenju što ga je u srijedeu objavila glavna izraelska doseljenička organizacija Yesha.

"Temeljna poruka ovog okupljanja je ukazati na činjenicu da će plan o povlačenju pogoršati sigurnosnu situaciju - ne samo židova iz Yeshe, već i Izraelaca koji žive u drugim djelovima zemlje", kaže se u tekstu.

Prema Sharonovu planu oko 8.000 židovskih doseljenika iz pojasa Gaze trebalo bi napustiti to područje do rujna iduće godine, a izraelski bi vojnici isto područje trebali napustiti do kraja 2005.

Više od 100.000 osoba sudjelovalo je u srpnju u formiranju ljudskog lanca koji je povezao Gazu s Jeruzalemom, u sklopu kakmpanje što su je protiv Sharonova plana organizirali doseljenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙