FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

slovenija: regionalna konferencija o migracijama i kriminalitetu

LJUBLJANA,14. rujna(Hina) - Na Brdu kod Kranja započela je u utorakprijepodne četvrta regionalna konferencija o ilegalnim migracijama, nakojoj sudjeluju predstavnici ministarstava unutarnjih poslova ipolicija iz srednje i jugoistočne Europe, među njima i hrvatskiministar unutarnjih poslova Marjan Mlinarić.
LJUBLJANA,14. rujna(Hina) - Na Brdu kod Kranja započela je u utorak prijepodne četvrta regionalna konferencija o ilegalnim migracijama, na kojoj sudjeluju predstavnici ministarstava unutarnjih poslova i policija iz srednje i jugoistočne Europe, među njima i hrvatski ministar unutarnjih poslova Marjan Mlinarić.

Kako je u uvodnom govoru naveo slovenski ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc, cilj je četvrtog skupa koji se u Sloveniji održava na tu temu naći učinkovit način kontrole migracijskih tokova na multilateralnoj, bilateralnoj i regionalnoj razini, te potaknuti suradnju u okviru Europske unije.

"Ilegalne migracije i kriminalitet koji ih prati možemo samo do određene mjere ograničiti represivnim sredstvima, no dugoročno ih ne možemo zaustaviti i spriječiti nego je potrebno proučiti te pojave i uklanjati uzroke njihova nastanka", rekao je Bohinc.

Slovenski ministar unutarnjih poslova dodao je da je u tome osobito važna uloga Europske unije i balansirani pristup u stvaranju pravnog okvira i standarda koji će osigurati efikasan nadzor državnih granica s jedne strane, ali i kontrolu prava osoba koje traže azil.

Potrebno je, rekao je Bohinc, osigurati prava potencijalnih izbjeglica, ali istodobno i smanjiti zloupotrebe postupaka za dobivanje azila, ustvrdio je slovenski ministar unutarnjih poslova u uvodnom govoru na regionalnoj konferenciji, koja se održava iza zatvorenih vrata.

Sudionici konferencija u nastavku rada usvojit će izjavu o problematici ilegalnih migracija i azila, a rezultate današnjeg rada iznijet će na konferenciji za novinare rano popodne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙