FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finski premijer posjetio Sloveniju

LJUBLJANA,6. rujna 2004.(Hina) - Slovenski i finski premijeri Anton Ropi Matti Vanhanen ocijenili su u ponedjeljak nakon razgovora na Brdukod Kranja, na konferenciji za novinare, da su odnosi dviju zemaljaodlični, ali da postoji još dosta prostora za njihov razvoj.
LJUBLJANA,6. rujna 2004.(Hina) - Slovenski i finski premijeri Anton Rop i Matti Vanhanen ocijenili su u ponedjeljak nakon razgovora na Brdu kod Kranja, na konferenciji za novinare, da su odnosi dviju zemalja odlični, ali da postoji još dosta prostora za njihov razvoj.

Rop je izjavio da je Slovenija najviše zainteresirana za finska iskustva o prijenosu znanstvenih i tehničkih iskustava u industriju, te da i sama kao cilj postavlja povećanje izdvajanja za znanost i istraživanja sa sadašnjih 1,5 na tri posto bruto -društvenog proizvoda.

Vahannen je osudio terorističke napade u Rusiji i založio se za jačanje suradnje europskih država u borbi protiv terorizma i međunarodnog kriminala. Vahannen je rekao da Finska neće po uzoru na neke druge europske zemlje imati referendum o europskom ustavu. Finskog premijera primili su tijekom njegova posjeta Sloveniji i predsjednik države Janez Drnovšek, te predsjednik parlamenta Feri Horvat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙