FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Jelinčič traži ukidanje hrvatskog pojasa u Jadranu

LJUBLJANA,3. rujna(Hina) - Početak primjene hrvatske zaštićeneekološko-ribolovne zone na Jadranu omogućio bi hrvatskim vlastimakontrolu slovenskih brodova koji su registrirani pod stranimzastavama, čemu se Slovenija mora odlučno suprotstaviti, ustvrdila jeu petak Slovenska nacionalna stranka (SNS) koju vodi Zmago Jelinčič.
LJUBLJANA,3. rujna(Hina) - Početak primjene hrvatske zaštićene ekološko-ribolovne zone na Jadranu omogućio bi hrvatskim vlastima kontrolu slovenskih brodova koji su registrirani pod stranim zastavama, čemu se Slovenija mora odlučno suprotstaviti, ustvrdila je u petak Slovenska nacionalna stranka (SNS) koju vodi Zmago Jelinčič.

Stranka je u priopćenju navela da vlada premijera Antona Ropa mora iskoristiti sve mogućnosti da se suprotstavi hrvatskoj kontroli brodova koji plove u luku Koper, bez obzira na zastavu pod kojom plove, jer bi u suprotnom Hrvatska imala nadzor nad "slovenskim vodama, brodovljem, transportom i ekonomijom".

Pod slovenskom zastavom u registru koje vodi uprava za pomorstvo registrirano je devet brodova - jedan putnički katamaran, pet malih putničkih plovila i tri remorkera, a brodovi piranske Splošne plovidbe plove pod zastavama drugih zemalja.

(HIna) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙