FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

seljački savez poziva sindikate na partnerstvo u privatizaciji

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski seljački savez (HSS) pozvaoje danas sindikate na partnerstvo u privatizaciji svih hrvatskihpoljoprivrednih poduzeća.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski seljački savez (HSS) pozvao je danas sindikate na partnerstvo u privatizaciji svih hrvatskih poljoprivrednih poduzeća.

"Smatramo da na taj način radimo najmoralniju i najpravedniju privatizaciju gdje hrvatska dobra ostaju u vlasništvu Hrvata, sačuvana za buduće generacije, a upravljana od onih koji su kroz povijest dokazali da se znaju brinuti o svojem vlasništvu", kaže se u pozivu HSS-a.

Prvi primjer takvog modela može biti privatizacija Sladorane d.d. Tvornice šećera Županja, gdje HSS sa zadovoljstvom prihvaća ponudu sindikata da seljaci zajedno s radnicima privatiziraju to uspješno poduzeće.

Seljaci su zajedno s radnicima izgradili Sladoranu, osiguravali sirovinu (šećernu repu) kroz cijelo vrijeme njezina poslovanja, ponekad čekali i više mjeseci na plaćanje šećerne repe, pa je najpravedniji način privatizacije Sladorane da radnici i seljaci-kooperanti zajednički postanu njezini vlasnici, ističe HSS.

"U svijetu je jedan od najboljih načina povezivanja i jačanja konkurentnosti vertikalno udruživanje dobavljača sirovine i proizvođača, pa u primjeru privatizacije Sladorane pozivamo potpredsjednika Vlade Andriju Hebranga da ozbiljno i odgovorno pristupi razmatranju te koncepcije te posluša i uvaži stajališta sindikata i seljaka".

HSS će u ime kooperanata podržati i priključiti se svim akcijama sindikata u provođenju zajedničkog koncepta privatizacije.

Još se sjećamo privatizacije iz 90. godina i plašimo se da najava i praksa uvođenja izravnih nagodbi ne dovede do istog, poražavajućeg rezultata za Hrvatsku, naglašava HSS.

Stoga HSS poziva sindikat Belja d.d. Darda da po uzoru na sindikat iz Županje krene s istom inicijativom, kako ne bi izravnom nagodbom i radnici i seljaci ostali bez radnih mjesta i zemlje, a Baranja bez perspektive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙