FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI SELJAČKI SAVEZ NEZADOVOLJAN POLITIKOM VLADE PREMA SELJACIMA

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Nezadovoljan politikom Ministarstvapoljoprivrede i Vlade prema seljacima, Hrvatski seljački savez danasje najavio moguće prosvjede, ukoliko se ta politika ne promijeni iseljacima ne prestanu smanjivati dosada stečena prava.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Nezadovoljan politikom Ministarstva poljoprivrede i Vlade prema seljacima, Hrvatski seljački savez danas je najavio moguće prosvjede, ukoliko se ta politika ne promijeni i seljacima ne prestanu smanjivati dosada stečena prava.

"Glavni problem je što se zanemaruje domaća proizvodnja, iz sustava izbacuju svi mali poljoprivredni proizvođači, od cijele države pravi veleposjed od tisuću velikih poljoprivrednika, a PIK-ovi privatiziraju zajedno sa zemljom", ustvrdio je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić na konferenciji za novinare u središnjici Hrvatske seljačke stranke u Zagrebu.

Grivičić je rekao kako se smanjuju poticaji za stočarsku i ratarsku proizvodnju, ukidaju razne privilegije koje su poljoprivrednici imali, povećaju cijene repromaterija, pogotovo plavog dizela, a da Vlada apsolutno ništa ne čini da bi se ti trendovi zaustavili. To će zasigurno dovesti do loše socijalne i gospodarske situacije na selu i odraziti se na smanjenje svih proizvodnji, povećanje uvoza i smanjenje izvoza poljoprivrednih proizvoda, ustvrdio je.

Grivičić je rekao da su prije petnaestak dana zatražili sastanak s ministrima poljoprivrede i europskih integracija Petrom Čobankovićem i Kolindom Grabar Kitarović, ali da odgovor još nisu dobili.

Dodao je da je Vlada odustala od gospodarskog pojasa, te da potiče sadnju novih nasada, vinograda i voćnjaka, a u isto vrijeme donosi "pomalo glupav zakon o sigurnosti u prometu o nula promila alkohola u krvi vozača".

Saborski zastupnik HSS-a i zamjenik predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza Ivan Kolar rekao je da je "direktna politika koju vodi i provodi Vlada, ciljano uništavanje malog seljaka, a da istovremeno ne daje alternativu".

"Sada je na djelu perfidna, smišljena politika kako da se poljoprivrednom proizvodnjom bave samo veliki, a da mali sami odustaju", ustvrdio je Kolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙