FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

OSIJEK - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je danas u Osijeku kako HDZ-ove najave da će do polovice iduće godine privatizirati sav portfelj Hrvatskog fonda za privatizaciju "dovode do pretpostavki da će privatizacija biti neodgovorna, netransparentna i nepripremljena" te da "neće rezultirati pozitivnim pomacima". Na konferenciji za novinare ocijenila je kako se SDP neutemeljeno prozivalo da je u vrijeme dok je bio na vlasti "rasprodao Hrvatsku" jer je, kako tvrdi, u tome razdoblju privatizirano samo tridesetak poduzeća. Dodala je da o privatizaciji ovisi razvoj gospodarstva i radna mjesta te kako je nedopustivo da se u to miješaju politički interesi i da se u Hrvatskoj provode "sponzorirane privatizacije, po dogovoru političkih moćnika".

ZAGREB - Treći kontingent hrvatskih vojnih policajaca vratio se danas iz afganistanskoga glavnog grada Kabula, gdje je šest mjeseci sudjelovao u NATO-ovoj mirovnoj misiji ISAF-u. Četvrti kontingent hrvatske vojne policije jutros je doputovao u Afganistan i obavio primopredaju dužnosti. U zagrebačkoj Zračnoj luci "Plesu" 50 hrvatskih vojnih policajaca, među kojima i tri žene, osim rodbine i prijatelja svečano su dočekali i čestitali im na uspješno obavljenoj misiji načelnik Glavnog stožera HV-a general Josip Lucić i ministar obrane Berislav Rončević.

ZAGREB - U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je danas komemoracija Ivanu Lackoviću Croati, istaknutom likovnom umjetniku i predstavniku hrvatskog naivnog slikarstva, kolekcionaru, bibliografu i članu HDZ. Opraštajući se od Croate u ime Hrvatskog sabora i zastupnika, predsjednik Sabora Vladimir Šeks podsjetio je na Lackovićeve, kako je rekao, proročanske govore u sabornici koje su imale velikog odjeka u hrvatskom narodu na njegovu putu u slobodu. On sam uvijek je isticao kako stranačke borbe u Saboru treba nadvladati djelovanjem za dobrobit hrvatskog naroda koji ih je izabrao za zastupnike i dobrobit hrvatske države. Pokop Ivana Lackovića Croate bit će sutra u 13,15 sati na zagrebačkom groblju Mirogoju.

ZAGREB - U Knjigu žalosti, otvorenu danas u Hrvatskom saboru u povodu smrti slikara Ivana Lackovića Croate, upisao se i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. "Odlazak Ivana Lackovića Croate odlazak je umjetnika koji je svojim bogatim opusom ispunio antologijske stranice hrvatske naive, umjetnika čija su djela pridonijela afirmaciji hrvatske umjetnosti", zapisao je predsjednik Mesić. Knjiga žalosti bit će otvorena i sutra od 9 do 16 sati, kad će oproštajne riječi upisati i predsjednik Vlade Ivo Sanader.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta izjavio je danas kako postoje "tri razloga zbog kojih je doista opravdano da se rok otvaranja ponuda na natječaj za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji pomakne sa 14. na 28. rujna". U izjavi za Hrvatski radio Kalmeta je objasnio i razloge odgode, pri čemu je rekao da ima preko 200 upita sudionika u natječaju na koje je Vijeće trebalo i na koje je odgovorilo. Drugi je razlog što su, kako kaže, sami potencijalni operateri dakle sudionici natječaja tražili više vremena za pripremu dokumentacije odnosno ponude. A i treći je razlog, koji je možda manje bitan, da će se do tada vjerojatno formirati Agencija za telekomunikacije. Ako se to ne dogodi, ništa ne sprječava postojeće Vijeće da taj posao do kraja dovede, izjavio je Kalmeta.

ZAGREB - Nagrade za osvajače pet medalja na Olimpijskim igrama u Ateni bit će povećane za 30 posto u neto iznosu, pa bi tako primjerice nagrada za zlatne rukometaše, njih 15, bila po 169.000 kuna, umjesto dosadašnjih 130.000 kuna, doznaje se danas u Banskim dvorima. Pred Vladom bi se, naime, sutra trebao naći prijedlog izmjena Odluke o kriterijima za dodjelu novčane nagrade za vrhunska sportska dostignuća, te prijedlog za dodjelu novčanih nagrada sportašima za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Ateni.

SPLIT/MAKARSKA - Makarska policija uhitila je dvojicu državljana Bosne i Hercegovine osumnjičenih da su u opticaj pustili krivotvorene novčanice od 500 kuna, izvijestila je danas PU splitsko-dalmatinska koja još uvijek ne zna jesu li dvojica osumnjičenika bili u dogovoru. Policija je prvo uhitila 23-godišnjeg I.V. i to dok je s krivotvorenom novčanicom od 1000 kuna u Baškoj Vodi pokušao iznajmiti moped. Policija je izvijestila da je uhitila i 27-godišnjaka D.P., državljanina BiH, zbog sumnje da je, također, tijekom kolovoza na makarskom području pustio u opticaj tri krivotvorene novčanice od 500 kuna.

ZAGREB - Avionska bomba zaostala iz II. svjetskog rata, teška oko 120 kilograma pronađena je danas oko 13 sati na predjelu zvanom Bijeli kip kraj Varaždina, izvijestila je PU varaždinska. Bombu su prilikom iskopa šljunka u šljunčari pronašli radnici "Vodogradnje". U PU varaždinskoj kažu da će bombu na mjestu pronalaska uništiti djelatnici protueksplozijske zaštite te upozoravaju da će se u Varaždinu i okolnim naseljima čuti jača detonacija.

ZAGREB - Kampanja za osiguranje prostora za Studij dizajna u Zagrebu, koji se mjesec dana prije početka nastave treba iseliti iz prostorije u Frankopanskoj 12, počela je jutros u Zagrebu. Cilj je akcije "Hrvatskoj treba dizajn" upozoriti javnost na važnost dizajna i pozvati na potporu onima koji pokušavaju riješiti to pitanje na prikladan način, rekao je Stipe Brčić, voditelj Studija. Dvije stotine studenata i profesora dizajna moralo bi se, kako kažu, "raspršiti po ostalim fakultetima Sveučilišta", no to ne prihvaćaju jer, kažu, dizajn je pokretač gospodarskog razvoja. "Zagrebački je studij u 15 godina obrazovao stručnjake koji su se mogli nositi s najvećim svjetskim imenima", rečeno je.

ZADAR - Na otoku Premudi kod Zadra ove je godine upisan jedan prvašić pa tamošnja škola, nakon 1991. kad je zatvorena zbog manjka učenika, opet počinje raditi. Grad Zadar financirat će troškove stanovanja učitelja koji će raditi s učenikom najprije u privatnoj kući u kojoj će učitelj i sam biti smješten dok mjerodavno Ministarstvo ne obnovi dio školske zgrade za izvedbu nastave za jednog učenika. Škola u Premudi djeluje u sastavu Osnovne škole "Zadarskih otoka" koja obuhvaća Iž, Silbu, Ist, Olib i Premudu, a trenutačno je pohađaju 22 učenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙