FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽENEVA: POČELA UNESCOVA KONFERENCIJA O OBRAZOVANJU

ŽENEVA, 8. rujna 2004. (Hina/dpa) - U Ženevi je u srijedu počela 47.Međunarodna konferencija o obrazovanju, svjetski forum o pitanjimavezanim za obrazovanje koji se održava pod pokroviteljstvom UNESCO-a.
ŽENEVA, 8. rujna 2004. (Hina/dpa) - U Ženevi je u srijedu počela 47. Međunarodna konferencija o obrazovanju, svjetski forum o pitanjima vezanim za obrazovanje koji se održava pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Glavna tema ovogodišnje četverodnevne konferencije je "Kvaliteta obrazovanja mladih: izazovi, trendovi i prioriteti". U njezinu će radu sudjelovati ministri obrazovanja i dužnosnici iz 140 zemalja.

Sudionici konferencije raspravljat će, među ostalim, o načinima poboljšanja kvalitete obrazovanja diljem svijeta, posebno u srednjim školama, te o poboljšanju kvalitete obrazovanja na visokoškolskim ustanovama u 21. stoljeću.

Prema podacima kojima raspolaže UNESCO, oko 860 milijuna ljudi u svijetu, među kojima je 500 milijuna žena, ne zna čitati ni pisati. Oko 56 posto od 106 milijuna djece diljem svijeta koji ne pohađaju škole su djevojčice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙