FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac: VLADA ĆE ZA DVA TJEDNA RIJEŠITI PROSTOR STUDIJU DIZAJNA

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska će Vlada za dva tjednariješiti prostor Studiju dizajna u Zagrebu i to na najbolji način zastudente, izjavio je danas novinarima ministar Dragan Primorac predzgradom Sveučilišta u Zagrebu.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska će Vlada za dva tjedna riješiti prostor Studiju dizajna u Zagrebu i to na najbolji način za studente, izjavio je danas novinarima ministar Dragan Primorac pred zgradom Sveučilišta u Zagrebu.

Za to vrijeme iza njega se održavao happening studenata dizajna, koji su na taj način htjeli skrenuti pozornost na svoju potrebu stjecanja prostora za rad.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa izjavio je da cijeli slučaj nije trebao nastati, nakon čega je sa skupinom najbližih suradnika iz Ministarstva ušao u Rektorat na razgovore koji će, kako je dodao, "odbaciti mogućnost stvaranja zle krvi".

Voditelj Studija Stipe Brčić ocijenio je da je u pitanju ozbiljan angažman koji doista obećava skoro rješenje.

"Sve odjednom krenu filmskom brzinom. Dok sam se jutros svađao na Rektorskom zboru i nastavio višemjesečno bezuspješno uvjeravanje kako je dizajn proizvodno i identifikacijski važan za Hrvatsku, s Vlade je stigao poziv na sastanak s ministrima Primorcem i Biškupićem. Na njemu mi je rečeno da Vlada preuzima rješavanje problema", izjavio je novinarima.

Po neslužbenih informacijama, u rješavanje je uključen i predstojnik vladina Ureda za upravljanje državnom imovinom Grga Ivezić te se razmatra prostor veličine od oko tisuću četvornih metara.

"Nismo do sada mogli rješavati pitanje koje je u nadležnosti Sveučilišta, ali smo se uključili jer su ugrožena studentska prava i ovo je dokaz da funkcioniraju državna tijela", kazao je ministar Primorac.

"Od sada su na izravnoj liniji Ministarstvo i Studij dizajna, ali će i Rektorat ostati uključen. Prostor će odabrati ljudi s fakulteta", kazao je Primorac.

Voditelj Studija Brčić smatra da oko studija ima neriješenih pravih pitanja. Studij dizajna koordiniran je na šest fakulteta, što je donekle pridonijelo nastaloj situaciji.

Dosadašnji prostor studija dizajna u Frankopanskoj 12 krajem srpnja vraćen je pravomoćno vlasnici, a Grad Zagreb nije našao primjereno rješenje.

Studij dizajna osnovan je 1989.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙