FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA ZA PROSTOR STUDIJU DIZAJNA U ZAGREBU

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Kampanja za osiguranje prostora zaStudij dizajna u Zagrebu, koji se mjesec dana prije početka nastavetreba iseliti iz prostorije u Frankopanskoj 12, počela je jutros uZagrebu.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Kampanja za osiguranje prostora za Studij dizajna u Zagrebu, koji se mjesec dana prije početka nastave treba iseliti iz prostorije u Frankopanskoj 12, počela je jutros u Zagrebu.

Cilj je akcije "Hrvatskoj treba dizajn" upozoriti javnost na važnost dizajna i pozvati na potporu onima koji pokušavaju riješiti to pitanje na prikladan način, rekao je Stipe Brčić, voditelj Studija.

Dvije stotine studenata i profesora dizajna moralo bi se, kako kažu, "raspršiti po ostalim fakultetima Sveučilišta", no to ne prihvaćaju jer, kažu, dizajn je pokretač gospodarskog razvoja. "Zagrebački je studij u 15 godina obrazovao stručnjake koji su se mogli nositi s najvećim svjetskim imenima", rečeno je.

Grad Zagreb tvrdi da nema novca za otkup zgrade Studija dizajna, a ima za maksimirski stadion i rukometni dom, istaknuto je.

Pozvavši se na izjavu zamjenice predsjednika SDP-a Željke Antunović da je obrazovanje prvorazredno političko pitanje, Brčić ju je zamolio da to pitanje riješi u Zagrebu, gdje je SDP na vlasti.

Prostor Studija dizajna u Frankopanskoj krajem srpnja vraćen je pravomoćno vlasnici, a grad Zagreb nije našao primjereno rješenje.

"Ovo je jedini takav studij u zemlji koja se opredijelila za moderno tržišno komuniciranje i europsko gospodarstvo", rečeno je.

Organizatori kampanje su Hrvatsko dizajnersko društvo, Hrvatski oglasni zbor, Udruženje društava za tržišno komuniciranje i Studij dizajna, a podupiratelji su više hrvatskih tvrtaka.

Studenti su pozvali građane da dođu sutra u 12 sati pred zgradu Rektorata gdje će u ime rješenja prostora održati prigodan "happening".

Na web stranicama www.studijdizajna.com objavljeni su desetci pisama potpore Studiju dizajna.

Studij dizajna ustanovljen je 1989.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙