FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

udruga ZaMirNET predstavila online novine

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Građanska udruga ZaMirNET predstavilaje danas svoj Web-portal ZaMirZINE, online novine za civilno društvo iurbanu kulturu (http://www.zamirzine.net).
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Građanska udruga ZaMirNET predstavila je danas svoj Web-portal ZaMirZINE, online novine za civilno društvo i urbanu kulturu (http://www.zamirzine.net).

Riječ o pravom predstavniku pluralističke scene i dobro je da se čuje alternativni, drugačiji glas, jer postoje praznine u medijskom prostoru vezano za teme iz civilnog društva, rekao je profesor na Fakultetu političkih znanosti Stjepan Malović, a programska koordinatorica Centra za ženske studije Željka Jelavić rekla je kako se tim Web-portalom otvara mogućnost većeg prisustva njih i njihovih aktivnosti u javnosti.

Navedeno je i kako su vrlo dobro odmjerili kombinaciju publicistike i znanstvenog te da mogu pisati o onome koje drugi mediji zbog cenzure uvjetovane interesima kapitala ne mogu.

Glavni urednik Web portala Toni Gabrić rekao je kako im je cilj napraviti novinu koja će pisati o svemu što smatraju zanimljivim. Bit će tu znanosti, jezika, vjerskih sloboda, ekonomije, a namjera nam je više prostora dati kulturi. Četiri kolumnista pisat će o ženskim pravima, ljudskim pravima, zaštiti okoliša i antiglobalizaciji (alterglobalizacijski pokret).

Vijesti na portalu objavljivati će se svakodnevno.

Direktorica ZaMirNET-a Danijela Babić rekla je da su oni građanska udruga koja se bavi izgradnjom civilnog društva, promocijom kulture mira i ideje održivog razvoja u Hrvatskoj i regiji. Udruga koristi informacijsko-komunikacijske tehnologije za prenošenje i kreiranje informacija relevantnih za razvoj civilnog društva u Hrvatskoj i šire.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙