FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: LAŽNE BH.PUTOVNICE NAJČEŠĆE IZDAVANE OSOBAMA S PREBIVALIŠTEM U HRVATSKOJ I SCG-U

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - U istrazi koju vodi protiv osumnjičenihza izdavanje lažnih osobnih karata i prometnih dozvola, tužiteljstvoBiH utvrdilo je da je dobro organizirana skupina, koja pripada mrežiorganiziralog kriminala, omogućila i izdavanje više stotina lažnih bh.putovnica, doznaju banjalučke "Nezavisne novine" iz "izvora bliskihistrazi".
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - U istrazi koju vodi protiv osumnjičenih za izdavanje lažnih osobnih karata i prometnih dozvola, tužiteljstvo BiH utvrdilo je da je dobro organizirana skupina, koja pripada mreži organiziralog kriminala, omogućila i izdavanje više stotina lažnih bh. putovnica, doznaju banjalučke "Nezavisne novine" iz "izvora bliskih istrazi".

Procjenjujući da će među 100 tisuća dossiera koje moraju pregledati istražitelji vjerojatno pronaći više tisuća falsifikata, državni tužitelj Ahmed Halebić, voditelj istražiteljskog tima napominje da su lažni dokumenti s posebnim sustavom zaštite identifikacije građana izdavani uglavnom osobama s prebivalištem u Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori.

Teško je zamisliti kakve posljedice po državu općenito može izazvati ova afera, naglašava Halebić, prognozirajući da će građani BiH vjerojatno još dugo trpjeti velike neugodnosti prilikom prijelaza granice, prenosi banjalučki list.

Prema saznanjima "Nezavisnih novina", postoje osnovane sumnje da su u aferu uključeni i pojedinci iz nekoliko veleposlanstava u Sarajevu, koji su navodno mnogim osobama omogućili izdavanje viza za zapadne zemlje, iako su znali da su njihove putovnice krivotvorene.

Glavni državni tužitelj Marinko Jurčević potvrdio je u četvrtak da je uz Banja Luku istraga proširena na još neke veće gradove u BiH, ne želeći govoriti o imenima gradova zbog interesa istrage, navode "Nezavisne novine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙