FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ravnateljica Waldorfske škole odbacila optužbe o zlostavljanju učenika

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Napadi na Waldorfsku školu Zagreb ujavnim medijim revanšizam su jedne skupine bivših djelatnika inavedene optužbe su neutemeljene, izjavila je danas Ivančica Puškarić,privremena ravnateljica te waldorfske škole.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Napadi na Waldorfsku školu Zagreb u javnim medijim revanšizam su jedne skupine bivših djelatnika i navedene optužbe su neutemeljene, izjavila je danas Ivančica Puškarić, privremena ravnateljica te waldorfske škole.

Na upit tko su bivši djelatnici škole, Puškarić je odgovorila kako je njih troje dobilo otkaz, a neki su sami otišli.

Zbog navodnoga neregularnog poslovanja bivše waldorfske škole "Sveti Juraj" i promjene zakona o nositelju vlasništva škole, novostvorena je Udruga roditelja i učenika osnovala "Waldorfsku školu Zagreb", istaknuo je predsjednik udruge Ranko Tihomirović i dodao kako se ta škola nalazi u prostorijama bivše škole "Sveti Juraj".

Naša škola je utemeljena 24. kolovoza, registrirani smo na Trgovačkom sudu, a podupire nas i Međunarodna udruga waldorfskih škola, rekla je Puškarić i dodala kako u tim prostorijama više ne postoji škola "Sveti Juraj".

Puškarić je rekla kako je nova škola preuzela učenike prijašnje škole te kako pripremaju dokumentaciju o njezinu neregularnom poslovanju.

Na upit ima li nova škola dopuštenje za rad, ravnateljica je rekla da nemaju pismeno dopuštenje.

Glede optužaba o indoktrinaciji, napomenula je da u školi ne bave politikom. Rudolf Steiner bio je čovjek široke naobrazbe, utemeljitelj antropozofije i biodinamike, dodala je.

Naglasila je kako umjesto vjeronauka djeca slušaju predmet religijske kulture.

Učenici koji pohađaju Waldorfsku školu Zagreb godišnje plaćaju 8500 kuna, a školu financijski podupiru Grad Zagreb i Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa.

Skupina roditelja učenika koji pohađaju Waldorfsku školu Zagreb danas je u novinama optužila školu za zlostavljanje djece, indoktrinaciju i njihovo novačenje u antropozofsku sektu.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙