FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PROŠIRENA ISTRAGA O LAŽNIM BH. DOKUMENTIMA

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Tužiteljstvo BiH je u istrazi protivosumnjičenih za falsificiranje i izdavanje osobnih iskaznica sposebnim sustavom zaštite CIPS, vozačkih dozvola i putovnica utvrdiloda je zloporaba i prijevara bilo i u distriktu Brčko, prenose"Nezavisne novine" riječi glavnog tužitelja BiH MarinkaJurčevića.rčević, prenose "Nezavisne novine".
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Tužiteljstvo BiH je u istrazi protiv osumnjičenih za falsificiranje i izdavanje osobnih iskaznica s posebnim sustavom zaštite CIPS, vozačkih dozvola i putovnica utvrdilo da je zloporaba i prijevara bilo i u distriktu Brčko, prenose "Nezavisne novine" riječi glavnog tužitelja BiH Marinka Jurčevića.rčević, prenose "Nezavisne novine".

Jurčević kaže da je na sastanku svih državnih tužitelja i ekipe koja sudjeluje u istrazi zahtijevao proširenje istrage i na distrikt Brčko i njezino intenziviranje te uključenje što većeg broja policijskih inspektora jer su "sigurni da će se slične stvari naći kao i u Banja Luci", navodi banjalučki list.

Djelatnici MUP-a RS-a Cvijo Tovilović, Milisav Knežević, Milovan Stojčić i Spomenka Balaban uhićeni 16. srpnja u Banja Luci pod sumnjom da pripadaju mreži organiziranog kriminala koja je omogućila falsificiranje desetina tisuća CIPS-ovih dokumenata, podsjećaju "Nezavisne novine".

Državni tužitelj i voditelj istrage o falsificiranju osobnih dokumenata Ahmet Halebić naglasio je u petak da je Tužiteljstvo sigurno da je zloporaba i prijevara bilo u svakom većem centru u BiH i naglasio da je riječ o ogromnom poslu i stotinama tisuća dossiera koji će biti do kraja istraženi, premda taj proces trajao i nekoliko godina, prenosi list.

Lažne osobne i vozačke iskaznice te putovnice izdavane su uglavnom osobama s mjestom prebivališta u SCG-u i Hrvatskoj, a "usluge" su stajale tisuće eura po dokumentu pa su tako pojedinci zaradili stotine tisuća eura, navode "Nezavisne novine" Halebićeve riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙