FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NAGRADE "OTKRIVAJU" JAVNOSTI FILM "TA DIVNA SPLITSKA NOĆ"

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - "Nisam očekivao nagradu, ali samjoj se nadao. Sretan sam zbog sebe i cijele ekipe", ističe u razgovoruza banjalučke "Nezavisne novine" hrvatski režiser Arsen Ostojić, čijije prvijenac "Ta divna splitska noć" osvojio specijalnu nagradu žirijana 10. Sarajevskom filmskom festivalu.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - "Nisam očekivao nagradu, ali sam joj se nadao. Sretan sam zbog sebe i cijele ekipe", ističe u razgovoru za banjalučke "Nezavisne novine" hrvatski režiser Arsen Ostojić, čiji je prvijenac "Ta divna splitska noć" osvojio specijalnu nagradu žirija na 10. Sarajevskom filmskom festivalu.

Ostojićev je film "naišao na pozitivne kritike mnogih filmskih kritičara, novinara i posebno publike", ističe banjalučki list, podsjećajući da je Ostojić prije 15 godina osvojio nagradu za kratkometražni film "Orden" na filmskom festivalu u Beogradu.

Objašnjavajući dugu pauzu prije snimanja filma "Ta divna splitska noć", on podsjeća da je snimanje filma pitanje novca: "Nisam žurio, čekao sam pravo vrijeme. Mislim da je mojim filmom 'Ta divna splitska noć' to vrijeme i došlo. Treba samo strpljenja", ističe Ostojić za "Nezavisne novine".

"Ta divna splitska noć" osvojila je na Pulskom filmskom festivalu nagrade za kameru, montažu, za najbolji debitantski film i kao nagradu Hrvatskog udruženja kritičara a Ostojić ih smatra vrlo značajnima: "Bitno mi je da je film u Puli prepoznat kao otkriće, što nitko nije očekivao", ističe on.

"Publika u Puli je ovaj film prepoznala kao priču koja govori o nama na filmski način. O nagradama ne bih govorio, jer uvijek postoji neka politika u vizi s tim. To sad nije ni važno, jer ne pobjeđuje uvijek kvaliteta", dodaje Ostojić u razgovoru za "Nezavisne novine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙