FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOLAR SLABI U OČEKIVANJU GREENSPANOVA GOVORA

LONDON, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas na svjetskimdeviznim tržištima oslabio prema euru i jenu dok ulagači iščekujusutrašnji govor čelnika američke središnje banke Fed.
LONDON, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas na svjetskim deviznim tržištima oslabio prema euru i jenu dok ulagači iščekuju sutrašnji govor čelnika američke središnje banke Fed.

Dolar se spustio oko 0,2 posto u odnosu na euro, koji trenutno iznosi 1,2080 dolara. Oslabio je i prema jenu, i to nekih 0,4 posto, te trenutno stoji 109,72 jena.

Trgovci nestrpljivo čekaju govor Alana Greenspana o njegovu viđenju stanja američkog gospodarstva nakon što su podaci o zaposlenosti pojačali očekivanja porasta kamatnih stopa za četvrtinu postotnog boda na nadolazećem sastanku 21. rujna, na 1,75 posto.

Nakon rujna, ostaju još dva sastanka Fed-a do kraja godine, za koje analitičari kažu da nude prilike za povećanje kamatnih stopa na dva posto, čime bi se one izjednačile s razinom kamatnih stopa u eurozoni.

Iako su povoljne brojke o kreiranju novih radnih mjesta u kolovozu, nakon dva uzastopna razočaravajuća mjeseca, umanjile zabrinutosti da oporavak američkog gospodarstva možda gubi na snazi te potaknule jačanje dolara, one nisu bile dovoljno snažne da bi mu pružile održiv zamah.

"Fed će vjerojatno ostati pri svome optimističnijem tonu, pripisujući sve te loše podatke privremenoj slabosti. To će vjerojatno biti dobro za dolar u idućih 48 sati", kazao je Peter Fontaine, valutni strateg u KBC u Bruxellesu.

Od značajnijih događanja još se u ovome tjednu očekuje više zasjedanja središnjih banaka u svijetu, među kojima se izdvaja ono britanske središnje banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙