FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOLAR U OČEKIVANJU KLJUČNOG PODATKA O ZAPOSLENOSTI

LONDON, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskimtržištima uspio održati nešto iznad nedavnih najnižih razina uzadnjih šest tjedana prema jenu i najniže u tjedan dana prema euru,budući su se ulagači držali na oprezu pred novi set gospodarskihpokazatelja, a posebice onaj s tržišta rada.
LONDON, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskim tržištima uspio održati nešto iznad nedavnih najnižih razina u zadnjih šest tjedana prema jenu i najniže u tjedan dana prema euru, budući su se ulagači držali na oprezu pred novi set gospodarskih pokazatelja, a posebice onaj s tržišta rada.

U takvim okolnostima dolar je ojačao blagih 0,2 posto prema euru, koji trenutno stoji 1,2168 dolara. Dobio je i nekih 0,3 posto na vrijednosti prema jenu te iznosi 109,28 jena.

Jučerašnji američki pokazatelji pritisnuli su dolar, ponajprije onaj o neočekivano velikom padu povjerenja potrošača u SAD-u, no ulagači su ostali oprezni te nisu prekomjerno prodavali američku valutu odlučivši pričekati petak da vide što će pokazati ključan podatak o zaposlenosti.

"Ljudi i dalje čekaju izvješće o zaposlenosti u kolovozu kao posljednji značajni podatak koji će dokazati da će se američko gospodarstvo konačno oporaviti od svoje blage krize i opravdati Fed-ove poteze", kazao je Matthew van Dyckhoff, iz Brown Brothers Harriman u Londonu.

"No uvelike je prisutan skepticizam na tržištu posebice nakon jučer objavljenih slabih brojki", dodao je.

Danas je na rasporedu podatak o aktivnostima u američkoj industriji tamošnjeg Instituta za upravljanje nabavom, no sve oči su uperene u podatak o zaposlenosti. "Petak je kritičan. Brojke o zaposlenosti odredit će hoće li biti podizanja kamatnih stopa u rujnu", kazao je Paul Mackel, valutni strateg iz ABN Amro u Londonu.

Na euro, pak, nije većeg utjecaja imao današnji podatak o aktivnostima u proizvodnji eurozone, koji je pokazao neočekivani pad indeksa na najniže razine u posljednjih pet mjeseci. Euro je neznatno promijenjen i u odnosu na jen te trenutno stoji 132,98 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙