FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEVIZNA TRŽIŠTA U OČEKIVANJU PODATKA O ZAPOSLENOSTI U SAD-U

LONDON, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskimdeviznim tržištima gotovo nije mijenjao u odnosu na značajnijesvjetske valute u očekivanju dobivanja smjernica glede budućeg rastakamatnih stopa od najnovijeg podatka o zaposlenosti u SjedinjenimDržavama.
LONDON, 3. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dolar se danas na svjetskim deviznim tržištima gotovo nije mijenjao u odnosu na značajnije svjetske valute u očekivanju dobivanja smjernica glede budućeg rasta kamatnih stopa od najnovijeg podatka o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama.

Dolar je neznatno ojačao prema euru, koji trenutno iznosi 1,2168 dolara. Blago je ojačao i prema jenu, te trenutno stoji 109,58 jena.

Ako podatak o zaposlenosti u kolovozu bude slab bacit će sjenu na uvelike očekivano povećanje kamatnih stopa u rujnu, kažu analitičari. Nakon što su u posljednja dva mjeseci brojke razočarale tržišta, analitičari većinom sada očekuju nekih 150.000 novootvorenih radnih mjesta u kolovozu, nakon njih svega 32 tisuće u mjesecu ranije.

"Podatak o zaposlenosti neće imati velikog utjecaja samo na očekivanja rasta kamatnih stopa, koja će zauzvrat utjecati na dolar, već će u značajnoj mjeri utjecati na stajalište o američkom gospodarstvu u cjelini", kazao je Mitul Kotecha, valutni strateg u Calyonu u Londonu.

Američki gospodarski pokazatelji razočarali su u ovome tjednu. Posebice je riječ o broju novih nezaposlenih koji su po prvi puta tražili isplatu naknade, a koji je u tjednu zaključno s 27. kolovozom porastao za 19.000 u odnosu na tjedan ranije.

Američke kamatne stope u visini 1,5 posto još su za pola postotna boda niže u odnosu na one u eurozoni te su glavni čimbenik slabljenja dolara u proteklih godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙