FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ocjenjivački sud za izbor arhitektonskog rješenja crkve hrvatskih mučenika počeo rad

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - U Zagrebu je danas počeo radomOcjenjivački sud za izbor arhitektonsko-urbanističkog rješenja Crkvehrvatskih mučenika na Udbini.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - U Zagrebu je danas počeo radom Ocjenjivački sud za izbor arhitektonsko-urbanističkog rješenja Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

Na raspisan natječaj prispjelo je 28 arhitektonsko-urbanističkih rješenja.

Predsjednik Ocjenjivačkoga suda gospićko-senjski biskup Mile Bogović izjavio je uoči početka današnjeg rada Suda kako su na natječaj prispjela "interesantna rješenja i ponude, ali da će prosudbu prepustiti stručnjacima".

Izbor Ocjenjivačkoga suda bit će poznat do 21. rujna, o čemu će javnost obavijestiti priopćenjem.

Najbolji rad bit će nagrađen s 50 tisuća kuna, drugi s 40 tisuća i treći s 30 tisuća kuna.

Biskup je također izjavio kako će do kraja ovoga mjeseca biti poznato koliko je na prošlonedjeljnoj kolekti (skupljanje darova u crkvene svrhe) prikupljeno novca za gradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Smatra kako novac za gradnju crkve ne će biti upitan, jer će ju poduprijeti vjernici u domovini i inozemstvu.

Navodeći primjere doprinosa za gradnju Crkve, podsjetio je na pojedinačne doprinose iz Amerike i Zagreba, koji su željeli ostati anonimni, doprinos zagrebačkoga svetišta Svete mati slobode, hrvatskih katolika iz Chicaga od 100 tisuća dolara te iz Australije od 20 tisuća australskih dolara.

Odbor za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika, koja će se graditi na Udbini pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Hrvatske biskupske konferencije, osnovan je 15. travnja, a 9. rujna prošle godine, u prigodi proslave 510. obljetnice Krbavske bitke, počela je akcija gradnje Crkve.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙