FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće za telekomunikacije objavilo odgovore na pitanja u vezi natječaja

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije objavilo jena svojoj internet stranici odgovore na pitanja tvrtki-otkupiteljanatječajne dokumentacije za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije objavilo je na svojoj internet stranici odgovore na pitanja tvrtki-otkupitelja natječajne dokumentacije za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji.

Riječ je o ukupno 66 stranica pitanja i odgovora, od kojih su na 38 stranica odgovori na ukupno 106 općih pitanja, dok su na preostalih 28 stranica komentari sudionika u natječaju, na koje Vijeće nije odgovaralo, jer u sebi ne sadrže pitanja. U izvješću se ne navode podaci o postavljaču pitanju.

Predsjednik Vijeća Željko Debanić u razgovoru za Hinu je naglasio da je, u skladu s rokom, do 30. kolovoza poštom odgovoreno svima koji su poslali upite.

Debanić napominje i da je pitanja bilo jako puno te da su ona otvorila i neke druge nepredviđene elemente cijelog natječaja za dodjelu tih koncesija. Unatoč svemu, Debanić ponavlja da je rok za podnošenje konačnih ponuda 14. rujna u 12 sati.

U slučaju pak da se uoči ili pokaže potreba za promjenom/produljenjem bilo kojeg roka u natječaju, pa i onoga za podnošenje ponuda, a na što Vijeće ima pravo po Pravilniku o koncesijama i dozvolama za obavljanje telekomunikacijskih usluga, Debanić kaže da će zainteresirane tvrtke i javnost o tome pravodobno izvijestiti.

Neslužbeno se pak doznaje da bi Vijeće ovoga tjedna moglo održati i sjednicu na kojoj bi se razgovaralo o dosadašnjem tijeku natječaja, pitanjima i odgovorima tvrtki-otkupitelja dokumentacije, pa, eventualno, i o rokovima.

Većina pitanja (i odgovora) odnosi se na zakonsku osnovu cijelog posla, tehničke aspekte, naknade za koncesije i bankarska jamstva koja se traže za vrijednost koncesije, detalje traženog poslovnog plana i investicijskih zahvata, zajedničko korištenje infrastrukture s postojećim operaterima, nacionalni roaming, obračun budućih prihoda eventualnih koncesionara, kriterije za odluku o dodjeli koncesija i drugo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙