FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gredelj traži smjenu Škare-Ožbolt

ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge hrvatskih sudacaVladimir Gredelj danas je od premijera Ive Sanadera zatražio smjenuministrice Škare-Ožbolt zbog "izbora najlošijeg od dvanaest kandidatakoji su se javili na natječaj za vježbenike u Općinskom sudu uDubrovniku".
ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Vladimir Gredelj danas je od premijera Ive Sanadera zatražio smjenu ministrice Škare-Ožbolt zbog "izbora najlošijeg od dvanaest kandidata koji su se javili na natječaj za vježbenike u Općinskom sudu u Dubrovniku".

Gredelj u današnjem priopćenju tvrdi da je izabranik "član strančice kojoj je na čelu ministrica pravosuđa (DC-a)", a izabran je "suprotno mišljenju predsjednika suda, objektivnim kriterijima i zdravom razumu, uz odbijanje da se oštećenicima i hrvatskoj javnosti dade suvislo obrazloženje", te da to "predstavlja rijetko viđen čin bahatosti, arogancije i nepotizma".

"Ne radi se samo o povredi Ustava i zakona, o njihovoj zloporabi, o dezavuiranju mišljenja predsjednika Općinskog suda u Dubrovniku, o primjeru protuustavnog presizanja izvršne nad sudbenom vlašću, o pokušaju da se građaninu Matku Jeliću i drugima uzme ono što im po Ustavu i zakonima RH pripada, već poglavito o opasnostima koje u sebi nosi poruka sadržana u ovoj sramnoj ministričinoj odluci, iz koje svih 11 mladih ljudi, kandidata s boljim ocjenama od postavljenog kandidata, jedino može zaključiti da je u ovoj zemlji, ogrezloj u duboko blato, od etičnosti, stručnosti i drugih objektivnih vrednota najvažnija podobnost i poslušnost", navodi se u priopćenju.

Ostanak Škare-Ožbolt na mjestu ministrice pravosuđa značio bi da Vlada i njezin premijer prihvaćaju demonstriranu kadrovsku politiku u kojoj je podobnost kraljica svih vrlina, kaže se, uz ostalo, u priopćenju.

Pod naslovom "Ministrica dala posao vježbeniku s najmanje bodova, ali članu DC-a" današnji "Jutarnji list", uz ostalo, navodi da je, prema bodovnoj listi i mišljenu nakon intervjua, predsjednik suda predložio da se na vježbeničku praksu prime Zlatan Poljanić i Matko Jelić. Umjesto Jelića, koji je s 36 bodova zauzeo drugo mjesto, posao dobiva Dalibor Milan s 19 bodova, zadnji na listi, tvrdi list.

Na natječaj za vježbenika u Općinskom sudu u Dubrovniku javilo se 12 kandidata.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, koja danas boravi u Iloku, za Hinu je izjavila kako ona "ne predlaže vježbenike, već to radi povjerenstvo i listu s odobrenim kandidatima njoj dostavlja na potpisi", te je dodala kako je riječ "očito o vrlo primitivnom načinu obračunavanja" iz njoj, kako je rekla, poznatih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙